Fenerbahçe’ye İsmail Kartal’ın yerine dünyaca ünlü teknik direktör! Mario Branco’dan dev operasyon

Fenerbahçe’de seçimli genel kurul tarihi henüz açıklanmadı. Ali Koç da aday olup olmayacağını hâlâ duyurmadı. Sarı-Lacivertliler’de önemli konularda belirsizlik devam etse de sportif direktör Mario Branco, aralıksız şekilde yeni sezon planlaması için mesai harcamaya devam ediyor.

Portekizli sportif direktör, Koç’un aday olmaması ya da aday olup seçilmemesi halinde çalışmalarını yeni yönetime sunacak. Branco, artık sadece transfer için girişimlerde bulunmuyor.

İSMAİL KARTAL İLE YOLA DEVAM EDİLMEYECEK

Fenerbahçe’de son haftaların en çok tartışılan ismi teknik direktör İsmail Kartal ile yola devam edilmesi beklenmiyor. Bu sezon Fenerbahçe ile ligde 90 puan toplayan İsmail Kartal özellikle UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde oynanan Olympiakos maçındaki oyuncu tercihleri ve ligdeki Sivasspor ile Konyaspor maçlarındaki puan kayıplarının ardından hedef tahtasına konmuştu.

MOURINHO SÜRPRİZİ

Şampiyonluk şansının mucizelere kalmasının ardından teknik adam defteri de açıldı. Futbola dönmek için sabırsız Gündemdeki isim taraftarı fazlasıyla heyecanlandıracak bir hoca: Jose Mourinho…

EN SON ROMA’DA ÇALIŞTI

Branco’nun vatandaşıyla ilk teması kurup, Fenerbahçe’nin ilgisini kendisine ilettiği iddia edildi. Dünyaca ünlü teknik adam, son olarak 2021’in temmuz ayında göreve başladığı Roma’dan 16 Ocak’ta ayrılmıştı.

61 yaşındaki çalıştırıcı, Konferans Ligi’nde şampiyon olarak İtalyan ekibine tarihindeki ilk Avrupa Kupası’nı kazandırmıştı.

SUUDİLER’İN DE İLGİSİ VAR

Mourinho yaptığı son açıklamada, “Teknik direktörlük yapmak istiyorum çünkü bu hayatımın temel bir parçası. Bu olmadan mutlu olamam. İyi bir antrenman tesisi olan herhangi bir kulüpte çalışabilirim” demişti. Tecrübeli hoca için Suudi Arabistan kulüplerinin de ilgisi olduğu kaydedildi.

TRANSFER ÇALIŞMALARI DA SÜRÜYOR

Mario Branco’nun transfer çalışmalarında ön plana çıkan isimler Kelechi Iheanacho ve Jota Silva. Leicester’dan boşa çıkacak olan Iheanacho’nun önceliği Avrupa Kupaları’nda mücadele eden bir takıma imza atmak. Nijeryalı yıldıza İngiltere’den de talipler var.

Vitoria Guimaraes’teki müthiş performansıyla Portekiz Milli Takımı’na kadar yükselen Jota da birçok kulübün gözdesi. Kulübünün 20 milyon Euro’luk teklif beklentisi bu transferi zora soksa da Mario Branco’nun temaslara devam ettiği belirtildi.

Guiamares beklediği teklifi almaması halinde, yıldız futbolcu ayrılmak istediği için bu rakam mecburen aşağı inecek.

MOU’YU İKNA EDERSE…

Branco, Mourinho ile söz kesebilmesi halinde, dünyaca ünlü teknik adam sayesinde transfer çalışmalarında da işinin kolaylaşacağı görüşünde.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx