Van Emek ve Demokrasi Platformu: ‘Roboski’yi unutmadık, unutturmayacağız’

Van Emek ve Demokrasi Platformu 28 Aralık 2011 Roboski Katliamı Protestosu

Van Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Roboski katliamının yıl dönümünde bir araya geldi. Sanat Sokağı’nda düzenlenen protestoda, “Roboski katliamını unutmadık, unutturmayacağız” yazılı pankart açıldı ve “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganı atıldı.

‘ROBOSKİ’Yİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ’

Van Emek ve Demokrasi Platformu Eş Sözcüsü Engin Işık, protesto sırasında yaptığı açıklamada, Roboski katliamının bir kaza olmadığını, planlanmış bir katliam olduğunu belirtti. Olayın ardından ailelere para verilerek susturulmaya çalışıldığını ve hiçbir soruşturma başlatılmadığını vurguladı.

AKP iktidarı hakkında da konuşan Işık, halka hesap vererek özgürlüklerin daim olduğu, emekten yana demokratik bir Türkiye için gereğinin yapılması gerektiğini ifade etti. “Roboski’yi unutmadık, unutturmayacağız” diyen Işık, halkın adalet taleplerine dikkat çekti.

(ANKA HABER AJANSI)

Related Posts

Tunç Soyer’in tutukluluğuna itiraz

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tutukluluğuna itiraz edildi.

Ank-Ar Araştırma: İmamoğlu, Erdoğan’ın 15 puan üzerinde oy alıyor

Ank-Ar Araştırma: İmamoğlu, Erdoğan’ın 15 puan üzerinde oy alıyor

Trump bakır ithalatına yüzde 50 tarife uygulanacağını açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, 1 Ağustos’tan itibaren bakır ithalatına yüzde 50 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı.

Kütahya’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Kütahya’da ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

Aydın’da iş yerine kurşun yağdıran şüpheli tutuklandı

Aydın’da bir iş yerine silahla ateş açan şüpheli tutuklandı.

Bakan Ersoy duyurdu: Turizm başkenti Ankara oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ankara’nın 2026 yılı için ‘Türk Dünyası Turizm Başkenti’ seçildiğini duyurdu. Bakan Ersoy, bu kararın Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı’nda alındığını belirtti.