Trump: Panama Kanalı’nı Çinli askerler yönetiyor

Trump’ın İronik Noel Mesajı: “Panama Kanalı’nı Ele Geçiren Çinli Askerler”

Amerika Birleşik Devletleri’nin seçilmiş başkanı Donald Trump, Truth Social adlı sosyal medya platformunda Noel için ironik bir mesaj paylaştı. Mesajında, “Herkese, özellikle de Panama Kanalı’nı yasa dışı şekilde kontrol eden Çin askerlerine mutlu Noeller.” diyerek dikkatleri üzerine çekti.

Trump, Panama Kanalı’nın 110 yıl önce inşa edildiğini ve ABD’nin inşa sırasında 38.000 kişiyi kaybettiğini ve yıllık bakım için büyük miktarlarda para harcadığını vurguladı. Ancak, kanalın kontrolünün ellerinde olmadığını savunan Trump, durumu değiştirmenin zamanının geldiğini ifade etti.

Aynı zamanda, Trump daha önce dile getirdiği Kanada’nın ABD’nin 51. eyaleti olması gerektiği düşüncesine vurgu yaparak, Kanada Başbakanı Justin Trudeau için “vali” ifadesini kullandı. Donald Trump’ın bu açıklamaları, Panama Devlet Başkanı Jose Raul Mulino ve Panamalılar tarafından tepkiyle karşılandı.

Görsel için tıklayınız.

Related Posts

Erdoğan imzaladı, 4 üniversitede 14 fakülte ve enstitü kapatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 4 üniversitede 14 fakülte ve enstitü kapatıldı. Karar Resmi Gazete’de de yayımlandı.

Ahmet Türk’ten dikkat çeken kayyum çıkışı

Yerine kayyum atanarak görevinden uzaklaştırılan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Terörsüz Türkiye sürecinden sonra görevine iade edilip edilmeyeceği sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi

Tunç Soyer’in tutukluluğuna itiraz

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tutukluluğuna itiraz edildi.

Ank-Ar Araştırma: İmamoğlu, Erdoğan’ın 15 puan üzerinde oy alıyor

Ank-Ar Araştırma: İmamoğlu, Erdoğan’ın 15 puan üzerinde oy alıyor

Trump bakır ithalatına yüzde 50 tarife uygulanacağını açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, 1 Ağustos’tan itibaren bakır ithalatına yüzde 50 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı.

Kütahya’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Kütahya’da ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.