Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanı Ögel, Milliyet’e konuştu: Teknolojik tarım köye göçü sağlar

Gençler Tarıma Yönlendirilmeli

Aslıhan Altay Karataş / ANKARA – Cumhurbaşkanlığı Tarım ve Gıda Politikaları Kurulu’nun Başkan Vekili Prof.Dr. Zümrüt Begüm Ögel, Milliyet’e verdiği röportajda kurulun öncelikli konularını açıkladı. Kurul, “Gıda Güvencesi” başlığı altında “bulunabilirlik, erişilebilirlik, güvenilirlik, besleyicilik, sürdürülebilirlik” konularıyla ilgilenecek. Ögel, tarımda sürdürülebilirliğin önemini vurgulayarak, çiftçilerin yaş ortalamasının 59 olduğunu ve gençlerin tarıma yönlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Ögel, şehirden köye göçü teşvik etmek için “teknolojik tarım”ın önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, tarıma yönlendirilecek gençlerin alışkanlıklarının tarıma taşınması gerektiğinin altını çizdi.

  • Çiftçilerin Yaş Ortalaması Artıyor
  • Gençlerin Tarıma Yönlendirilmesi Önemli

Ögel, sokakta satılan sütlerdeki tehlikelere de dikkat çekti. Denetimsiz sokak sütü satışının olmaması gerektiğini belirten Ögel, sokak sütünde hastalık yapıcı mikroorganizmalar ve antibiyotik kalıntıları olabileceğini söyledi. Ayrıca, gıda israfının önlenmesi ve sıfır atık politikası kapsamında çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

  1. Sokak Sütlerindeki Tehlike
  2. Sıfır Atıklı Türkiye İçin Çalışmalar

Stratejik öneme sahip olan yerli ve milli tohumların üretilmesi gerektiğini belirten Ögel, aile işletmelerinin desteklenmesi politikasını benimsediklerini ifade etti. Ayrıca, yerli tohumların iklim krizine uyumlu çeşitlerin üretilmesine olanak sağlayacağını dile getirdi.

  • Yerli ve Milli Tohum Üretimi Önemli
  • Aile İşletmelerinin Desteklenmesi

Ögel, çiftçiliğe verdiği önemi de vurgulayarak, gelecekte toprak sahibi olmanın önemli bir avantaj olacağını belirtti. Ayrıca, işçi bulmanın ve nakliyenin maliyetli olmasının çiftçiler için zorluk oluşturduğunu dile getirdi. Ek olarak, pestisitlerin ve tarım ilaçlarının yanlış kullanımı konusunda bilinçlendirme ve eğitimin önemine değindi.

  1. Çiftçiliğin Geleceği
  2. Pestisit Kullanımı ve Bilinçlendirme

Related Posts

İsrail-İran savaşının piyasalara etkisi ne oldu?

İsrail ile İran arasındaki savaş sivil hedeflere yönelirken iki ülke arasındaki gerilim hız kazandı. İki ülke arasında başlayan savaş piyasalarda hareketlilik meydana getirdi. Yaşanan gelişmeler piyasaları nasıl etkiledi? altın ve dolar nasıl etkiledi? İşte detaylar…

Büyükşehir’den kırsal kalkınmaya önemli destek

Bursa’da tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticiyi her alanda desteklemeye devam ettiklerini söyleyen Başkan Mustafa Bozbey, “Göreve geldiğimiz günden bu yana çiftçilerimize 1 milyon 315 bin adet fide ve fidan, 1 milyon ton tohum, 12 milyon 230 bin …

İran’ın İsrail’e misillemesi piyasalarda deprem etkisi yarattı: ABD borsası şokta, altın yükselişte, petrol fırladı!

İran’ın yüzlerce füzeyle yanıt verdiği İsrail saldırısı sonrası altın rekora yakın seyrediyor ve petrol rekor kırdı, ABD borsaları sarsıldı.

Euro Bölgesi’nde sanayi üretimi nisanda azaldı

Euro Bölgesi’nde sanayi üretimi nisanda geriledi. ABD’nin gümrük tarifeleri açıklamasının ardından nisanda bir önceki aya göre yüzde 2,4 geriledi.

Benzin ve motorine yeni zamlar yolda: Tarih belli oldu

Benzin ve motorine yeni zamlar yolda: Tarih belli oldu

En az 1.1 trilyon faiz ödeyeceğiz

Esnafından vatandaşına herkes kredi kartları ve kredilerle ayakta kalıyor. Kredi kartı ve kredi borcunda artış hızla devam ediyor.