Şanlıurfa’da TOKİ’de yaşayan depremzedeler: Sıcak suyumuz yok, peteklerimiz yanmıyor, mağduruz!

Depremzedelerin Yaşadığı Sorunlar TOKİ Konutlarında Devam Ediyor

6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde evleri yıkılan vatandaşlar için Şanlıurfa’nın Birecik İlçesinde TOKİ tarafından yapılan 256 deprem konutu yapıldı. Konutlara yerleşen depremzedeler ise evlerde su, elektrik ve doğal gaz olmadığı için mağdur olduklarını dile getirdi.

CHP Birecik Kadın Kolları Başkanı Feride Açar, TOKİ konutlarında depremzedeleri ziyaret ederek yaşadıkları sorunları dinledi. İlçeye uzaklığı nedeniyle depremzedeler, ulaşım sorunu yaşadıklarını ve sağlık hizmeti alamadıklarını belirtti. Vatandaşlar yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi:

  • “Çocuklar okula haftanın 3 günü gidiyor”
  • “Binaya bakım yapmıyorlar, dolmuş çalışmıyor.”
  • “Toplu taşıma olmadığı için çocuklar okula haftanın 3 günü gidiyor, çünkü kendi imkanlarımızla getirip götürüyoruz. Fırın yok, binalarda temizlik yok, binaların önünde çöpler birikmiş, zor geçiyoruz, çöp konteyneri yok, binaların kapıları sabaha kadar açık, sıcak suyumuz yok, sıcak suyu fişle (elektrikle) ısıtıyorum, peteklerimiz yanmıyor.”
  • “Perişan olduk, bizler depremzedeyiz”
  • “Çöp arabası gelmediği için ortalık çöpe döndü.”
  • “Isınmak için ufo kullanıyoruz, suyu ısıtmak için şofben kullanıyoruz, çocuklarımız hasta olsak gidecek hastanemiz yok.”
  • “Ben hanımımı en son kattan sırtımda indirip hastaneye götürüyorum. Asansör çalışmıyor, söylüyorum ‘çalışacak yapacağız’ diyorlar ama sonuç yok.”

“Deprem konutlarında elektrik, su, ulaşım sıkıntısı var”

CHP Birecik Kadın Kolları Başkanı Feride Açar, deprem konutlarında yaşanan sorunları şu şekilde dile getirdi: “Deprem konutlarında elektrik, su, ulaşım sıkıntısı var, çocuklar okula gidemiyor. Apartmanlara aidat ödüyorlar ancak ödedikleri aidattan herhangi bir hizmet almıyorlar. Elektrik, su parası geliyor ancak o elektrik ve suyu harcamıyorlar, aidat geliyor, doğal gaz parası geliyor onu da harcamıyorlar, mağdurlar depremzedelerimiz. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Depremzedelerimizin ivedilikle sorunlarının çözülmesini talep ediyoruz.” (ANKA)


Hayatınızın aşkını bakteriler seçiyor olabilir mi; bilim insanı Ali Rıza Akın anlatıyor | Bakterin Kadar Yaşa

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – DEM Parti heyetinin siyasi parti ziyaretlerinde neler konuşuldu, yol haritasında neler var?

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Erdoğan gölgede kalmaya kararlı
TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Yılın ilk tuhaf Netflix sorusu; son 1 yılda kaç ay yaşlandınız?
TIKLAYIN – Benzine zam geldi: Fiyatlar gece yarısı güncellendi

Related Posts

Erdoğan imzaladı, 4 üniversitede 14 fakülte ve enstitü kapatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 4 üniversitede 14 fakülte ve enstitü kapatıldı. Karar Resmi Gazete’de de yayımlandı.

Ahmet Türk’ten dikkat çeken kayyum çıkışı

Yerine kayyum atanarak görevinden uzaklaştırılan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Terörsüz Türkiye sürecinden sonra görevine iade edilip edilmeyeceği sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi

Tunç Soyer’in tutukluluğuna itiraz

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tutukluluğuna itiraz edildi.

Ank-Ar Araştırma: İmamoğlu, Erdoğan’ın 15 puan üzerinde oy alıyor

Ank-Ar Araştırma: İmamoğlu, Erdoğan’ın 15 puan üzerinde oy alıyor

Trump bakır ithalatına yüzde 50 tarife uygulanacağını açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, 1 Ağustos’tan itibaren bakır ithalatına yüzde 50 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı.

Kütahya’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Kütahya’da ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.