Rubio, Türkiye’deki protestolardan dolayı endişesini dile getirdi

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Salı günü Washington’da Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile yaptığı görüşmede, ülkede son dönemde yaşanan gözaltılar ve kitlesel protestolarla ilgili olarak “endişelerini” dile getirdi.

Rubio, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasıyla başlayan ve tutuklanmasıyla şiddetlenen protestolarıyla ilgili yorum yaptı.

X hesabından da konuyu değerlendiren Rubio, “Türkiye Dışişleri Bakanı HakanFidan ile görüştüm. Bugün her iki ülkeye de fayda sağlayacak ticaret ve güvenlik alanlarındaki işbirliğini görüşmek üzere bir araya geldik. ABD, Türkiye ile son dönemde gerçekleştirdiği ticari ilerlemelerin üzerine yenilerini ekliyor. Ayrıca Ukrayna ve Güney Kafkasya’da barıştan İran’ın istikrarı bozucu faaliyetlerine karşı Suriye’nin desteklenmesine kadar önemli konularda birlikte çalışıyoruz. Türkiye’de son dönemde yaşanan tutuklamalar ve protestolarla ilgili endişelerimi dile getirdim” paylaşımını yaptı.

Görüşmenin ardından yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, “Bakan, Türkiye’de son zamanlarda yaşanan gözaltılar ve protestolarla ilgili endişelerini dile getirdi” ifadesine yer verdi.

Related Posts

AKP’den İsrail’in İran’a saldırısıyla ilgili ilk açıklama: En güçlü şekilde kınıyoruz; tüm dünya ortak somut tedbirler almalı

AKP’den İsrail’in İran’a saldırısıyla ilgili ilk açıklama: En güçlü şekilde kınıyoruz; tüm dünya ortak somut tedbirler almalı

Ankara’da İsrail protestosuna polis müdahalesi

Filistin’deki İsrail işgaline ve yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekmek amacıyla Ankara’nın merkezi noktalarından Yüksel Caddesi’nde düzenlenen protesto eylemine polis müdahale etti. Müdahalede bazı eylemciler gözaltına alındı.

Evrenin en ayrıntılı haritası yayınlandı

James Webb Uzay Teleskobu (JWST), uzun saatler boyunca gökyüzünün küçük bir bölümüne bakarak evrenin şimdiye kadarki en ayrıntılı haritasını oluşturdu. Bu yeni harita, ‘COSMOS-Web alanı’ olarak adlandırılıyor. Projenin eş lideri, California …

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ’48 adet KAAN, Türkiye’de üretilerek Endonezya’ya ihraç edilecek’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli muharip uçağı 48 adet KAAN’ın Türkiye’de üretilerek Endonezya’ya ihraç edileceğini açıkladı.

Kolombiya ABD’nin yardımını istedi: Uribe’ye suikast düzenleyen saldırgan, silahı Arizona’dan almış

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan sağ parti Senatörü Miguel Uribe Turbay’a yönelik suikast girişiminin soruşturulması için ABD’den yardım talebinde bulundu.

Ferdi Zeyrek’in kızından duygusal veda paylaşımı

Ferdi Zeyrek 48 yaşında hayatını kaybetti. Kızı Nehir Zeyrek sosyal medya hesabından yaptığı veda paylaşımı ile takipçilerini duygulandırdı. Zeyrek, “Bana hep şunu derdi: “Baban varsa sorun yok.” Ama benim artık bir babam yok.” ifadelerini kullandı