Kocaeli’nin İzmit ilçesi D-100 karayolunda seyir halindeyken şoförün bayılması üzerine kontrolden çıkan özel halk otobüsü önce bir başka otobüse ardından da bariyerlere çarparak sürüklendi.
Olay, dün saat 10.30 sıralarında merkez İzmit ilçesi Serdar Mahallesi D-100 karayolu üzerinde meydana geldi. D-100 karayolunda İstanbul yönünde seyir halinde olan özel halk otobüsünün şoförü M.Y., bir anda rahatsızlandı.
1,5 KM SONRA DURABİLDİ
Şoförün direksiyon başında bayılmasının ardından kontrolden çıkan otobüs, önce duraktan çıkış yapan B.K. idaresindeki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait halk otobüsüne ardından da bariyere çarptı. Karayolunda bulunan araçlara şans eseri çarpmadan kontrolsüz şekilde giden otobüs, bir yolcunun müdahalesiyle yaklaşık 1,5 kilometre sonra durduruldu.
DHA’nın haberine göre ihbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kazada yaralanan otobüs şoförleri ilk müdahalenin ardından ambulans ile hastaneye kaldırıldı.
‘KENDİNE GEL ABİ’
Kaza anı otobüs kamerası iç ve dış kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Otobüsün karayolunda şerit değiştirerek duraktan çıkış yapan otobüse çarpmasıyla şoförün ve yolcunun savrulduğu, daha sonra ise yolcunun ‘Abi abi’ diye seslendiği anlar otobüsün kamerası tarafından kaydedildi.
Şoförün yanına gelen yolcunun şoförü uyandırmaya çalıştığı, ‘Kendine gel abi’ deyip otobüsü kontrol etmeye çalıştığı anlar otobüs kamerasına yansıdı. Olayda yaralanan şoförlerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.
(DEMİRÖREN HABER AJANSI)
More Stories
Erdoğan dün Saray’da ağırlamıştı… Trump’tan Zelenski’ye ‘diktatör’ çıkışı!
Sokak ortasında öldürülmüştü: Katili yakalandı
İrlanda Büyükelçisi Clare Brosnan’dan Antalya’ya Ziyaret