Milyonlarca vatandaşın kimlik bilgilerini satan 68 şüpheli gözaltına alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Ekipleri, Siber Suçlarla Mücadele Ediyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, devlet güvenliğini tehlikeye sokabilecek bilgilerin sosyal medya platformlarında paylaşıldığı tespit edildi. Ekipler, ihbarlar doğrultusunda harekete geçerek bilgi sızıntısıyla ilgili detaylı incelemelerde bulundu.

Yapılan soruşturmada, illegal “panel” olarak adlandırılan sistemler aracılığıyla bir grup tarafından ad, soyadı, T.C. kimlik numarası, tapu kayıtları, sağlık bilgileri gibi birçok kişisel ve kurumsal verinin çalındığı ortaya çıktı. Bu verilerin para karşılığı satıldığı ya da kötü niyetli amaçlar için kullanıldığı belirlendi. Ayrıca, gerçekleştirilen şantajlar sonucunda birçok çocuğun mağdur olduğu ve bazılarının intihara sürüklendiği de rapor edildi.

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın izniyle harekete geçerek 25 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında 35’i çocuk 68 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının yazılım mühendisi, bilgisayar mühendisi ya da bilgisayar programcısı olduğu belirtildi.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ele geçirilirken, ayrıca ruhsatsız silah ve otomatik tüfek de bulundu. Zanlılar hakkında “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri temin” suçundan işlem yapıldığı bildirildi.

Related Posts

Avcılar’daki dairede patlama sonrası yangın

Avcılar’da bir dairenin mutfağında patlama sonrası çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangında evde bulunan 1 kişi yaralanırken polis ekipleri olay ile ilgili soruşturma başlattı.

AKP’den İsrail’in İran’a saldırısıyla ilgili ilk açıklama: En güçlü şekilde kınıyoruz; tüm dünya ortak somut tedbirler almalı

AKP’den İsrail’in İran’a saldırısıyla ilgili ilk açıklama: En güçlü şekilde kınıyoruz; tüm dünya ortak somut tedbirler almalı

Ankara’da İsrail protestosuna polis müdahalesi

Filistin’deki İsrail işgaline ve yaşanan insan hakları ihlallerine dikkat çekmek amacıyla Ankara’nın merkezi noktalarından Yüksel Caddesi’nde düzenlenen protesto eylemine polis müdahale etti. Müdahalede bazı eylemciler gözaltına alındı.

Evrenin en ayrıntılı haritası yayınlandı

James Webb Uzay Teleskobu (JWST), uzun saatler boyunca gökyüzünün küçük bir bölümüne bakarak evrenin şimdiye kadarki en ayrıntılı haritasını oluşturdu. Bu yeni harita, ‘COSMOS-Web alanı’ olarak adlandırılıyor. Projenin eş lideri, California …

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ’48 adet KAAN, Türkiye’de üretilerek Endonezya’ya ihraç edilecek’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli muharip uçağı 48 adet KAAN’ın Türkiye’de üretilerek Endonezya’ya ihraç edileceğini açıkladı.

Kolombiya ABD’nin yardımını istedi: Uribe’ye suikast düzenleyen saldırgan, silahı Arizona’dan almış

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan sağ parti Senatörü Miguel Uribe Turbay’a yönelik suikast girişiminin soruşturulması için ABD’den yardım talebinde bulundu.