Mersin’in Akdeniz Belediyesi DEM Partili Eş Başkanları gözaltında

Akdeniz Belediyesi’nde DEM Parti Yöneticileri ve Meclis Üyeleri Gözaltına Alındı

Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı belediye binasında sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonda Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki eş başkanlar Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan ile birlikte bazı meclis üyeleri gözaltına alındı. Ev baskınlarının ardından belediye binası polisler tarafından ablukaya alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Belediye Meclis Üyeleri Özgür Çağlar, Hikmet Bakırhan ve Neslihan Oruç da bulunuyor. Gözaltı işlemleri sırasında belediye binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığı bildirildi.

DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada gözaltıları “siyasi kumpas” olarak nitelendirerek şunları söyledi:

“Akdeniz Belediye Eşbaşkanlarımız Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan ile Meclis üyelerimiz siyasi kumpasla gözaltına alındı. Mersin’in huzuru yine kayyımla bozulmaya çalışılıyor. Bu irade gaspı girişimini Mersin kabul etmeyecektir. Başta Mersin’in seçilmişleri olmak üzere tüm halkımızı, Akdeniz Belediyesi’nin gasp edilmesine karşı iradesine sahip çıkmaya davet ediyoruz.”

Olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, gözaltıların gerekçesi konusunda da bilgi verilmedi.

Related Posts

Erdoğan imzaladı, 4 üniversitede 14 fakülte ve enstitü kapatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 4 üniversitede 14 fakülte ve enstitü kapatıldı. Karar Resmi Gazete’de de yayımlandı.

Ahmet Türk’ten dikkat çeken kayyum çıkışı

Yerine kayyum atanarak görevinden uzaklaştırılan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Terörsüz Türkiye sürecinden sonra görevine iade edilip edilmeyeceği sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi

Tunç Soyer’in tutukluluğuna itiraz

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tutukluluğuna itiraz edildi.

Ank-Ar Araştırma: İmamoğlu, Erdoğan’ın 15 puan üzerinde oy alıyor

Ank-Ar Araştırma: İmamoğlu, Erdoğan’ın 15 puan üzerinde oy alıyor

Trump bakır ithalatına yüzde 50 tarife uygulanacağını açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, 1 Ağustos’tan itibaren bakır ithalatına yüzde 50 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı.

Kütahya’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Kütahya’da ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.