Meksika’da seçim kampanyası etkinliğine ateş açıldı: Belediye başkan adayı öldü

Meksika’daki Seçim ve Vatandaş Katılımı (IEPC) kurumu, Chiapas eyaletindeki bir seçim kampanyası etkinliğine ateş açıldığını, aralarında bir belediye başkan adayının da olduğu altı kişinin yaşanan silahlı saldırıda hayatını kaybettiğini açıkladı.

CNN’in aktardığına göre, La Concordia Belediye Başkan Adayı Lucero López Maza, saldırıda yaşamını yitirdi. Yapılan ilk incelemeler, olayın silahlı siviller arasında yaşanan bir çatışma olduğunu ortaya koydu. Eyalet Savcılığı, iki kişinin de yaralandığını açıkladı.

‘GÜNDE EN AZ İKİ KİŞİ SİYASİ ŞİDDETE MARUZ KALIYOR’

2 Haziran’da tarihinin en büyük seçimine hazırlanan Kuzey Amerika ülkesi Meksika’da son dönemde siyasetçi ve adaylara yönelik şiddet olayları yaşanıyor. Chiapas Savcılığı, hayatını kaybeden kişilerden üçünün kadın, üçünün erkek olduğunu, öldürülenler arasında bir de çocuğun bulunduğunu bildirdi. Ölenlerin hepsinin ateşli silah yaralanması sonucu yaşamını yitirdiği bilgisi verildi. Saldırıyla ilgili açılan soruşturma ve faillerin kimlik ve yerlerinin tespiti için başlatılan çalışmaların da devam ettiği belirtildi.

IEPC, saldırıyı kınayarak ‘bunun gibi olayların vatandaşlar arasında korku ve belirsizlik duygusu’ yarattığını ve insanları seçimlere katılmaktan caydırdığını kaydetti. Özel danışmanlık şirketi Integralia’nın verilerine göre, Eylül 2023’te seçim süreci başladığından bu yana, Meksika’da günde ortalama en az iki kişi siyasi şiddete maruz kalıyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx