Libya’da Halife Hafter oğlunu Genelkurmay Başkanı olarak atadı

Libya’nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri olan ve 2020’de ülkenin başına geçtiğini ilan eden Halife Hafter, oğlunu Genelkurmay Başkanı olarak atadı.

Ülkenin doğusundaki silahlı güçlerin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, liderleri Halife Hafter’in, oğlu Halid Hafter’i genelkurmay başkanı olarak atadığı bildirildi.

Açıklamada Halid Hafter’in orgeneral rütbesine terfi ettirilerek Abdurrazık en-Nazuri’nin yerine Genelkurmay Başkanlığı’nın başına getirildiği ifade edildi.

Daha önce güvenlik birimlerinin komutanlığını yapan Halid Hafter, aynı zamanda Libya’nın doğusundaki 106’ncı Tugay’ın komutasını yürütüyordu.

Halife Hafter’in, Bingazi’nin doğusundaki Recme bölgesinde bulunan karargahında yeni Genelkurmay Başkanı Halid Hafter ile yaptığı görüşmeden fotoğraflar da paylaşıldı.

Nazuri, 18 Ağustos’ta, Libya Temsilciler Meclisi tarafından İbrahim Buşnaf’ın yerine “ulusal güvenlik danışmanı” olarak atanmıştı.

Hafter, diğer oğlu Saddam Hafter’i 11 Ağustos’ta yardımcısı ilan etmişti.

Related Posts

Arap basını: Mısır, KAAN projesine katılmak istiyor; anlaşma yıl sonuna kadar imzalanabilir

Arap basını: Mısır, KAAN projesine katılmak istiyor; anlaşma yıl sonuna kadar imzalanabilir

Bozayılar, Bitlis’te yüzerken görüntülendi

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki Nemrut Kalderasında yaşamlarını sürdüren bozayıların Nemrut Krater Gölü’nde yüzdükleri anlar, cep telefonuyla görüntülendi. Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Cihan Önen, göl civarında ayı yoğunluğunun arttığını belirterek vatandaşları uyardı.

ABD’de göçmen olmak isteyenler dikkat! Trump yönetiminden yeni düzenleme

ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetlerinden (USCIS) yapılan açıklamada, göçmenlik başvurularının değerlendirme sürecine ilişkin yeni düzenlemelerin getirildiği duyuruldu. “Amerika karşıtı faaliyetlerin veya terör örgütleriyle olası bağlantıların” bu …

Dallas Çetesi’ne Büyük Operasyon

Sultanhisar’da düzenlenen operasyonda, 14 şüpheli gözaltına alındı, 13’ü tutuklandı.

Çin Yeni Test Uydusunu Fırlattı

Çin, Shiyan-28B 02 uydusunu Sichuan’dan başarıyla uzaya fırlattı.

Boşanma Aşamasındaki Eşine Kurşun Sıkan Polis Memuru Tutuklandı

Nazilli’de bir polis, boşanma aşamasındaki eşine ateş açtı. Kadın hastanede hayatını kaybetti.