Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Türk dizileri 170’e yakın ülkede 1 milyardan fazla izleyiciye ulaştı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk dizilerinin 170’e yakın ülkede 1 milyardan fazla izleyiciye ulaştığını ifade etti ve “Özellikle dünya geneline baktığınız zaman Amerika ekstrada yer alıyor dizi film sektörü olarak ama Türkiye de onun en yakın rakibi olarak tüm dünyada kabul ediliyor” dedi.

Ersoy, dünyaca ünlü Türk dizilerinin çekildiği İstanbul’da bulunan Bozdağ Film Platolarını ziyaret etti. Burada konuşan Bakan Ersoy, Türk dizi sektörünün son 20 yılda geldiği nokta hakkında bilgi verdi.

Diriliş Ertuğrul’dan Kuruluş Osman’a, Destan’dan Ateş Kuşları’na milyonlarca izleyiciye ulaşan yapımların hayat bulduğu çekim sahalarını Bozdağ Film Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bozdağ ile birlikte gezen Ersoy, Türk dizilerinin dünyanın dört bir yanında 170’e yakın ülkede 1 milyardan fazla izleyiciye ulaştığını ifade etti.


Bakan Ersoy, dünyaca ünlü Türk dizilerinin çekildiği Bozdağ Film Platolarını ziyaret etti

Bakan Ersoy, Türk dizilerinin, artık klasik reklam yöntemlerinden çok daha etkili bir tanıtım aracı haline geldiğini vurgulayarak, “Özellikle dünya geneline baktığınız zaman Amerika ekstrada yer alıyor dizi film sektörü olarak ama Türkiye de onun en yakın rakibi olarak tüm dünyada kabul ediliyor” dedi.

1,5 milyar görüntülenme

Turizm Geliştirme Ajansıyla birlikte 200’e yakın ülkede çok yoğun tanıtım yapıldığını hatırlatan Ersoy, Türk dizilerinin gücünü son 10 yıldır çok ciddi bir şekilde kullandıklarını bildirdi ve şunları kaydetti:

“Özellikle Antalya ve İstanbul ile ilgili mini diziler çektik. Ve 1,5 milyar görüntüleme aldık. 100 milyonlarca izlenme aldık. Ve bu tepkiler de çok olumlu. Şimdi artık bunu, bu yeni iletişim modelini daha da geliştirerek dünyanın birçok yerine hedef pazarlarımıza Türk dizileriyle ulaşmak istiyoruz. Türkiye’nin kültürünü, güzelliklerini ama her şeyin önemlisi Türkiye’nin cazibe noktalarını, insanların ellerine, cep telefonlarına eriştirmek bu dizilerle mümkün.”

Related Posts

İranlı şarkıcı Alireza Ghorbani İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak

İranlı şarkıcı Alireza Ghorbani İstanbul’da sanatseverlerle buluşacak

Nevşehir Kültür Yolu Festivali başlıyor

Nevşehir Kültür Yolu Festivali başlıyor

Nobel ödüllü profesör Princeton’a davet etti… Liseli Bengisu’ya Asya’dan kimya altın madalyası

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınavda 2022 yılının birincilerinden Galatasaray Lisesi 11’inci sınıf öğrencisi Bengisu Ece Bakırdere, fabrika ya da laboratuvarlar tarafından atık sulara yüksek miktarda salınan ve içme sularınada karışabilen ‘fenolftalein’i akıllı telefonla tespit edebilen bir sistem geliştirdi. İnsan sağlığına zararlı olduğu ve kansere yol açabildi bilinen bu kimyasalın tespiti için de pahalı ve kullanımı zor cihazlara ihtiyaç duyuluyor. Bakırdere projesiyle, “20. Asya Kimya Kongresi” kapsamında Tayland’da düzenlenen “Science Projects in Schools Showcase” yarışmasında altın madalya kazandı. Diğer yandan Bengisu, 2021 Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. MacMillan tarafından lise sonrası araştırma grubuna katılması için Princeton Üniversitesi’ne davet edildi.

Resmi Gazete kararları 4 Temmuz 2025 Cuma | 32946 sayılı bugünkü Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlandı!

Bugünkü Resmi Gazete kararları 4 Temmuz 2025 belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, atama kararları ve yeni yönetmeliklerin de yer aldığı 32946 sayılı Resmi Gazete’de bugün, Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YILMAZ’ın Vekâlet Etmesine Dair Tezkere yayınlandı. Ayrıca Resmi Gazete’de Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ve Rekabet Kurumu Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yer aldı. Peki, bugünkü Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? İşte, 4 Temmuz 2025 bugünkü Resmi Gazete kararları ve ayrıntılı bilgiler…

Kimyasal tepkimelerin hızlarını ve enerjilerini inceleyen bilim dalı nedir?

Kimyasal tepkimelerin hızlarını ve enerjilerini inceleyen bilim dalı, modern kimyanın temel taşlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Kimyasal reaksiyonların nasıl gerçekleştiğini, hangi hızda ilerlediğini ve bu süreçte enerji değişimlerinin nasıl meydana geldiğini anlamak, ilaç geliştirmeden endüstriyel üretime kadar birçok alanda kritik öneme sahip. Peki, Kimyasal tepkimelerin hızlarını ve enerjilerini inceleyen bilim dalı nedir?

TUS ek tercih işlemleri başladı mı? TUS ek tercih işlemleri ne zaman bitiyor? TUS ek tercih işlemleri nasıl yapılır?

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ek tercih dönemi, ÖSYM tarafından yapılan duyuru sonrasında başladı. Peki, TUS ek tercih işlemleri başladı mı? TUS ek tercih işlemleri ne zaman bitiyor? TUS ek tercih işlemleri nasıl yapılır?