Kaçak yapı yıkımı sırasında arbede yaşandı

Muğla’da Yapılan Ruhsatsız Yapıların Yıkımı Başladı

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kıran ve Derinkuyu mahallelerinde, sahil bandındaki sit alanı içerisinde ruhsatsız olarak yapılan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca tespit edilmiş ve hukuki süreci tamamlanan 14 adet yapının yıkımına bugün başlandı.

Yöre halkı, söz konusu yerlerin dedelerinden kalma yerler olduğunu öne sürerek, Kıran Mahallesi’nde yıkım öncesi ekiplerin köye girişini engellemek amacıyla yol kapatarak protesto düzenledi. Köylüler, yıkım işlemlerinin durdurulmasını ve kendilerine yol gösterecek bir çözüm üretilmesini talep ettiler.

Evi yıkılacak olan 65 yaşındaki Aysel Özdemir, elinde “Acil çözüm” yazılı pankart taşıyarak şunları söyledi: “Biz 3 ay müsaade istedi. Yangın oldu. Bu eşyaları nereye götürelim bu yağmurda. Kış günü geçsin 3 ay sonra istedik müsaademizi. Biz gâvur muyuz? Duysunlar bizden oy almaya gelenler bağırıyordu, ‘Şunu yapacağız, bunu yapacağız’ diye. Hiç yapmadılar. Ama zamanı gelir.”

“NE OLUR YAPMAYIN KARDEŞİM”

İsmail Hakkı Çakın da jandarma ekibine sarılarak ağlayarak, “Ne olur yapmayın kardeşim. Mağdurların yanında olun. Zalimlerin yanında olmayın. Topraktan geldik, toprağa gideceğiz” dedi.

Bölge halkı ile belediye ekipleri ve jandarma arasında kısa süreli yaşanan arbedenin ardından kolluk güçleri kalabalığı aşarak mahalleye girdi. Belediye ekipleri ise ilk olarak arazileri çevirmek için yapılan istinat duvarlarının yıkımıyla işe başladı.

“İNSANLARIMIZI KIŞ GÜNÜ ATEŞE ATMAYIN”

Yeniden Refah Partisi Muğla İl Başkanı Fatih Kocabıyık ise Kıran’daki yıkım için yöre halkına desteğe geldi ve şunları söyledi:

  • Bugün maalesef Kıran’da yıkımlar başladı. Vatandaşların arazilerini çevirmek için yaptığı duvar da şu anda yıkılmaktadır. Belediye aynı duvarı ikinci kez yıkmak için gelmiş durumda.
  • Bugün 27 tane insanın evi bir kez daha yıkılacak. Yetkililere sesleniyorum, bu yıkımları durdurun. İnsanlarımızı kış günü ateşe atmayın. Kıran zaten bir yangın atlattı.
  • Dağlarımız, insanların yuvaları, zeytinlikleri hep yandı. Arazileri hep yandı. Burada gariban köylünün evi, tarlasına yapmış olduğu istinaf duvarı yıkılmaktadır.
  • Tüm yetkililere sesleniyorum, lütfen Kıran ve Türkiye’deki tüm mağdurların sesini duyun ve bu yıkımları durdurun.

Evini kendisi yıkmaya başlayan Özgül Ünal da şunları söyledi: “Kış gününde kapı dışına çıkarılıyoruz hepimiz. Bir ümit verdiler. İmar barışını uzattılar, uzatmasalardı, madem belli bir sınır varmış. Devlet adamlarımız halkımızı doğru aydınlatmadı. Biz eşyalarımızı boşaltıyoruz şu an. Eşyaların nereye gideceği belli değil.”

Related Posts

Yeryüzü Doktorları gönüllüleri Tanzanya’da sağlık hizmeti verecek

Yeryüzü Doktorları Derneği, gönüllü sağlık ekibiyle gittiği Tanzanya’da, kadın hastalıkları ve doğum ile göz hastalıkları alanlarında muayene ve ameliyatlar gerçekleştirecek.

Belçika’da aşırı sıcaklar için 35 derecelik uyarı yapılmıştı: Brüksel bugün 40 dereceyi gördü

Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (RMI), 1-3 Temmuz tarihlerinde ülke genelinde 35 dereceyi aşacak sıcaklıkların tehlikeli seviyelere ulaşabileceğini bildirerek, “turuncu alarm” verdi. Brüksel’de hava sıcaklığının 40 dereceye kadar çıktığı görüldü.

Sosyal medyada parladı, tarlada krize döndü!

Matcha artık sadece bir çay değil; kültürel bir ikon, görsel bir şov ve küresel bir trend. Ancak Japon üreticiler artan taleple başa çıkmakta zorlanıyor. Kıtlık kapıda, fiyatlar yükseliyor, üreticiler baskı altında.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyon… CHP’den ilk üst düzey tepki: ‘Kirli senaryolara boyun eğmeyeceğiz!’

İzmir Cumhuriyet Savcılığı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlattığı soruşturma kapsamında sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da aralarında bulunduğu 120 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut’tan sert tepki geldi.

Trump’tan FED’e ‘Faizi düşürün’ baskısı

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’a gönderdiği notta, faiz oranlarını düşürmesi gerektiğini, aksi takdirde ülkeye “bir servete mal olduğunu” belirtti. Açıklamayı, Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt düzenlediği basın toplantısında yaptı.

Bakanlıktan Iğdırlı kayısı üreticisinin isyanına inceleme

Ticaret Bakanlığı, sosyal medyada Iğdır’da bir kayısı üreticisinin, “Iğdır’da kayısının 1 lira, İstanbul’da 120 liraya satıldığını” iddia ettiği paylaşımların ardından inceleme başlattı.