İstanbul’da taksi çetesine operasyon: Yabancı turistleri dolandırıyorlardı!

İstanbul’da Yabancı Turistleri Dolandıran Suç Örgütü Çökertildi

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu, Şişli, Bakırköy ve Fatih ilçelerinde bazı yabancı uyruklu turistlerin dolandırılmasıyla ilgili olarak harekete geçti. Yapılan çalışmalar sonucunda, taksi sürücüleri ve işbirlikçilerinin organize bir şekilde turistleri takip edip kendi araçlarına yönlendirdikleri tespit edildi.

Teknik ve fiziki takip sonucunda, taksi sürücülerinin müşterilerden aldıkları paraları kontrol etme bahanesiyle “tırnakçılık” olarak adlandırılan yöntemle çaldıkları belirlendi. Bu suç örgütünde suç kaydı bulunan S.Ü’nün elebaşı olduğu ve 43 şüpheli tarafından gerçekleştirilen 33 dolandırıcılık eylemi ortaya çıkarıldı.

Örgüte yönelik yapılan çalışmada, 19 Kasım 2024’te Kağıthane Gürsel Mahallesi’nde taksici S.Y. tarafından öldürülen Kerem Doğan’ın durumu da açığa çıktı. Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda, cinayetten sorumlu tutulan 6 şüpheli tutuklandı.

İstanbul’un çeşitli ilçelerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda, aralarında S.Ü’nün de bulunduğu 30 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan adreslerde yapılan aramalarda 4 ruhsatsız tabanca, 60 fişek ve polis çakar lambası ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliğindeki işlemleri devam ediyor.

Related Posts

Meksika’da belediye başkanı timsah ile evlendi

Meksika’nın San Pedro Huamelula kentinin belediye başkanı Victor Hugo Sasa, halkına iyi şans getireceğine inanılan geleneğin bir parçası olarak Güney Amerika’da yaşayan küçük timsahla evlendi. Sky News’ün haberine göre Sosa, atalarından kalma bir …

Yeryüzü Doktorları gönüllüleri Tanzanya’da sağlık hizmeti verecek

Yeryüzü Doktorları Derneği, gönüllü sağlık ekibiyle gittiği Tanzanya’da, kadın hastalıkları ve doğum ile göz hastalıkları alanlarında muayene ve ameliyatlar gerçekleştirecek.

Belçika’da aşırı sıcaklar için 35 derecelik uyarı yapılmıştı: Brüksel bugün 40 dereceyi gördü

Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (RMI), 1-3 Temmuz tarihlerinde ülke genelinde 35 dereceyi aşacak sıcaklıkların tehlikeli seviyelere ulaşabileceğini bildirerek, “turuncu alarm” verdi. Brüksel’de hava sıcaklığının 40 dereceye kadar çıktığı görüldü.

Sosyal medyada parladı, tarlada krize döndü!

Matcha artık sadece bir çay değil; kültürel bir ikon, görsel bir şov ve küresel bir trend. Ancak Japon üreticiler artan taleple başa çıkmakta zorlanıyor. Kıtlık kapıda, fiyatlar yükseliyor, üreticiler baskı altında.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyon… CHP’den ilk üst düzey tepki: ‘Kirli senaryolara boyun eğmeyeceğiz!’

İzmir Cumhuriyet Savcılığı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlattığı soruşturma kapsamında sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da aralarında bulunduğu 120 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut’tan sert tepki geldi.

Trump’tan FED’e ‘Faizi düşürün’ baskısı

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’a gönderdiği notta, faiz oranlarını düşürmesi gerektiğini, aksi takdirde ülkeye “bir servete mal olduğunu” belirtti. Açıklamayı, Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt düzenlediği basın toplantısında yaptı.