İstanbul’da 1 Mayıs: Çok sayıda kişi gözaltında

İstanbul’da 1 Mayıs Kutlamaları Özel Önlemlerle Gerçekleşiyor

İstanbul’da sendikalar, meslek örgütleri ve siyasi partiler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü olağanüstü önlemler altında kutluyor. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) 1 Mayıs kutlamasını Kadıköy İskele’de gerçekleştirirken, Türk-İş, Kartal Meydanı’nda buluşuyor. Aynı zamanda bazı sosyalist partiler, sendikalar ve gençlik grupları Taksim Meydanı’na yürüyüş çağrısı yapıyor.

Ancak Taksim Meydanı’nda kutlamalara izin verilmezken, çevrede güvenlik önlemleri artırıldı. Bariyerlerle çevrilen meydanın etrafı kapatılırken, Gezi Parkı’na girişler engellendi. Bölgede TOMA’lar, çevik kuvvet ekipleri ve polisler konuşlandırıldı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, Taksim’e gitmek isteyen 100’den fazla kişinin gözaltına alındığını bildirdi. ÇHD’nin oluşturduğu Kriz Masası, “Kanunsuz Taksim yasağını kabul etmeyip 1 Mayıs’ı 1 Mayıs alanı Taksim Meydanı’nda kutlamak isteyenlere karşı Mecidiyeköy sokaklarında gözaltılar başladı” şeklinde bir paylaşım yaptı.

DİSK’in Taksim Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na yürüyüş yapmasına ve çelenk bırakmasına izin verildi. Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, burada yapmış olduğu açıklamada, “Bugün burada Taksim Meydanı, 1 Mayıs meydanı bir kez daha yasaklı. Sadece Taksim Meydanı değil, bütün bir İstanbul şehri bugün ablukaya alınmış durumda” ifadelerini kullandı.

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs kutlamaları sebebiyle kent genelinde olağanüstü önlemler aldı. Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli, Fatih, Kadıköy ve Kartal ilçelerinde birçok yol ulaşıma kapatıldı. Kent genelinde trafik sakinleşirken, kapatılan yolların çevresinde trafik yoğunluğu yaşandı.

İstiklal Caddesi’ndeki tramvay dahil birçok hat ve istasyon seferlerine ara verdi. Birçok metro ve otobüs durağı kapatılırken, vatandaşlar alternatif ulaşım yöntemlerine yönelmek zorunda kaldı.

İstanbul’da gerçekleşen 1 Mayıs kutlamaları, özel önlemler eşliğinde devam ediyor. Konuyla ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Related Posts

Bolivya uçağı havada kayboldu: Pilot imdat çağrısı yapmış

Bolivya’da içinde bir çocuğun da bulunduğu beş yolculu uçağın kaybolduğu bildirildi.

İlkokulda bir öğretmen Heimlich manevrasıyla öğrencisini kurtardı

Isparta’da bir ilkokulda boğulma tehlikesi geçiren öğrenci, öğretmeninin yaptığı Heimlich manevrasıyla kurtuldu.

ABD’de şiddetli fırtına: 500 bin kişi elektriksiz kaldı

ABD’nin Pensilvanya ve Ohio eyaletlerinde, şiddetli fırtına nedeniyle yaklaşık 500 bin kişinin elektriksiz kaldığı belirtildi.

CHP’den AKP’ye geçmişti: İlk işi ‘Andımız’ı indirmek oldu

CHP’den istifa ederek AKP’ye geçen Belediye Başkanı Mustafa Güzel makamında değişiklik yaptı. Güzel’in ilk işinin ‘Andımız’ı indirmek olduğu görüldü.

Şehit astsubaya acı veda

Atış eğitimi sırasında kaza sonucu şehit olan Astsubay Kıdemli Başçavuş Hüseyin Uzun, Gaziantep’te son yolculuğuna uğurlandı.

Beşiktaş’taki kumpircilere hanutçuluk operasyonu: 4 işletme kapatıldı

Beşiktaş Belediyesi, vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda Ortaköy Meydanı’nda kumpir satışı yapan işletmelere yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirdiğini duyurdu. Denetimler sonucunda hanutçuluk yaparak çevreye rahatsızlık veren 4 işletmenin kapatıldığı öğrenildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir