İstanbul merkezli kimlik bilgisi çetesi çökertildi

Vatandaşların Kimlik Bilgileri Para Karşılığı Satılan Çete Çökertildi!

Istanbul merkezli 25 ilde gerçekleştirilen operasyonla, vatandaşların kimlik bilgilerini para karşılığında satan “checker paneli” çetesine yönelik büyük bir başarı elde edildi. Operasyon kapsamında toplamda 68 şüpheli yakalandı ve aralarında 35’i suça sürüklenen çocuk bulunmaktadır.

Istanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan gelen ihbarlar neticesinde devletin güvenliğini tehdit edecek bilgilerin sosyal medya platformlarında paylaşıldığına dair bilgilere ulaştı ve bu durum üzerine harekete geçti. Yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkan bilgilere göre, bir grup insanın “panel” adı verilen illegal sistemler aracılığıyla kişisel verileri ve kurumlara ait bilgileri çaldığı, bu verileri para karşılığında sattığı veya şantaj amaçlı kullandığı belirlendi. “Checker paneli” olarak adlandırılan bu illegal sistemde vatandaşların adları, soyadları, T.C. kimlik numaraları, tapu kayıtları, adli sicil kayıtları, adresleri, telefon numaraları, sağlık bilgileri, seyahat bilgileri gibi birçok kişisel verinin sorgulandığı tespit edildi. Ayrıca, sanal devriye faaliyetleri sırasında genç kız ve çocukların bu sistem aracılığıyla tehdit edildiği, şantaja uğradığı ve sonuç olarak intihara sürüklendiği de belirlendi. Polis ekipleri, vatandaşlara ait bilgilerin bu şekilde kullanılmasının önüne geçmek adına operasyon düzenlemeye karar verdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığından alınan izin ile 68 şüpheli tespit edildi. Bu şüpheliler arasında yazılım mühendisi, bilgisayar mühendisi ve bilgisayar programcısı gibi alanlarda uzman kişiler de bulunmaktadır. Araştırmaların ardından 27 Ocak’ta Istanbul merkezli olarak, 25 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlar, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Batman, Kırşehir, Şırnak, Kocaeli, Mardin, Aksaray, Kayseri, Diyarbakır, Rize, Adana, Düzce, İzmir, Kırklareli, Bolu, Erzincan, Antalya, Bitlis, Tokat, Konya, Manisa ve Malatya’da gerçekleşti. Operasyonlar sonucunda 35’i suça sürüklenen çocuk olmak üzere toplamda 68 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin “Devletin Güvenliğine İlişkin Bilgileri Temin Etme” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılacağı öğrenildi. Ayrıca, adreslerde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 13 fişek, 2 ruhsatsız av tüfeği ve tüfek fişekleri ele geçirildi. – ISTANBUL

Related Posts

Yeryüzü Doktorları gönüllüleri Tanzanya’da sağlık hizmeti verecek

Yeryüzü Doktorları Derneği, gönüllü sağlık ekibiyle gittiği Tanzanya’da, kadın hastalıkları ve doğum ile göz hastalıkları alanlarında muayene ve ameliyatlar gerçekleştirecek.

Belçika’da aşırı sıcaklar için 35 derecelik uyarı yapılmıştı: Brüksel bugün 40 dereceyi gördü

Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (RMI), 1-3 Temmuz tarihlerinde ülke genelinde 35 dereceyi aşacak sıcaklıkların tehlikeli seviyelere ulaşabileceğini bildirerek, “turuncu alarm” verdi. Brüksel’de hava sıcaklığının 40 dereceye kadar çıktığı görüldü.

Sosyal medyada parladı, tarlada krize döndü!

Matcha artık sadece bir çay değil; kültürel bir ikon, görsel bir şov ve küresel bir trend. Ancak Japon üreticiler artan taleple başa çıkmakta zorlanıyor. Kıtlık kapıda, fiyatlar yükseliyor, üreticiler baskı altında.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyon… CHP’den ilk üst düzey tepki: ‘Kirli senaryolara boyun eğmeyeceğiz!’

İzmir Cumhuriyet Savcılığı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlattığı soruşturma kapsamında sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da aralarında bulunduğu 120 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut’tan sert tepki geldi.

Trump’tan FED’e ‘Faizi düşürün’ baskısı

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’a gönderdiği notta, faiz oranlarını düşürmesi gerektiğini, aksi takdirde ülkeye “bir servete mal olduğunu” belirtti. Açıklamayı, Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt düzenlediği basın toplantısında yaptı.

Bakanlıktan Iğdırlı kayısı üreticisinin isyanına inceleme

Ticaret Bakanlığı, sosyal medyada Iğdır’da bir kayısı üreticisinin, “Iğdır’da kayısının 1 lira, İstanbul’da 120 liraya satıldığını” iddia ettiği paylaşımların ardından inceleme başlattı.