Hindistan Pakistan’a hava saldırısı başlattı

Pakistan Ordusu: Hindistan’ın 3 Bölgeden Topraklarına Füze Saldırısı

Pakistan ordusu, Hindistan’ın 3 farklı bölgeden topraklarına füze saldırısı düzenlediğini duyurdu. Saldırılar sonucunda en az üç kişinin hayatını kaybettiği ve 12 kişinin yaralandığı belirtildi. Hindistan da Cemmu Keşmir’de Sindoor Operasyonu’nu başlattığını açıkladı.

Pakistan ordusu yaptığı açıklamada, Hindistan’a karşı hava ve kara operasyonları başlattıklarını ifade etti. Servisler Arası Halkla İlişkiler Direktörü Korgeneral Ahmed Şerif Chaudhry, “Bu provokasyon cevapsız kalmayacak” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Chaudhry, Hindistan’ın Bahwalpur, Muzaffarabad ve Kotli bölgelerine füze saldırısı düzenlediğini ve Pakistan’ın buna karşılık vereceğini vurguladı. Ayrıca saldırıda askeri tesislerin hedef alınmadığını belirtti.

Öte yandan Pakistan Savunma Bakanı Khawaja Asif, Hindistan’ın saldırılarını kınayarak, “daha büyük güçle” karşılık vereceklerini söyledi.

Güvenlik yetkililerine göre, Hindistan’ın sivilleri hedef aldığı savunulurken, Pakistan güvenlik kaynakları Hindistan’a ait 2 savaş uçağının düşürüldüğünü açıkladı.

Hindistan Silahlı Kuvvetleri, Cemmu Keşmir’de “terör altyapısına yönelik Sindoor Operasyonu’nu başlattığını” duyurdu ve Pakistan ile yaşanan gerilime dair çatışmanın LOC’da başladığı aktarıldı.

Pakistan, hava sahasını 48 saatliğine kapatarak uçakların geri dönmesini sağlarken, ABD Başkanı Donald Trump da konuyla ilgili “utanç verici” ifadeler kullanarak endişelerini paylaştı.

Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim, daha önce Pahalgam’daki turistik bir noktada yaşanan saldırıyla başlamış, 26 sivilin hayatını kaybettiği bu olayda taraflar arasında suçlamalar ileri sürülmüştü.

Related Posts

Amerikalı dev banka tarih verdi: Türkiye ekonomisindeki tehlikeyi açıkladı

Bank of America ekonomistleri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz indirimi konusunda tahminini güncelledi. Haziran ayında yapılması beklenen ilk faiz indiriminin, enflasyonun yukarı yönlü bir sürpriz yapması halinde Temmuz ayına …

Gram altında makas uçtu: 7 Yıl önce bu fiyata gram altın alınıyordu!

Altın alım-satımında makas aralığı yükselişe geçti. Gram altın alım-satım makası 140-175 lira arasında değişiyor. 7 yıl önce bu fiyata 1 gram altın alınabiliyordu.

Maliye OSB ve şehir giriş çıkışlarını markaja aldı: OSB’lerde 50 bin, yollarda 35 bin denetim

Maliye OSB ve şehir giriş çıkışlarını markaja aldı: OSB’lerde 50 bin, yollarda 35 bin denetim

LPG’den sonra motorine de indirim geldi: İşte güncel akaryakıt fiyatları

LPG’den sonra motorine de indirim geldi: İşte güncel akaryakıt fiyatları

Türk Lirası 6 ayın en düşük seviyesinde!

Reel Efektif Döviz Kuru endeksi, nisan ayında bir önceki aya göre 1,55 puan azaldı. Böylelikle TL’nin reel değeri, geçen 6 ayın en düşük seviyesini gördü.

Trump’ın politikaları ABD’de daralmaya neden oldu

Vadeli işlem ve emtia piyasaları uzmanı Zafer Ergezen, ABD ekonomisindeki daralmaya ilişkin,” ABD Başkanı Donald Trump, ABD’yi yeniden büyük yapmaya çalışırken daralmasına neden oldu.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir