‘Gri pasaport’ davasında beraat kararına itiraz

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’ne sunduğu itiraz dilekçesiyle Malatya 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nin verdiği beraat kararının kaldırılmasını istedi.

Başsavcılık, itiraz gerekçesinde şu ifadelere yer verdi:

-Sanıkların birbirleriyle soruşturma ve kovuşturma aşamasında çelişki içeren savunmaları, tanık beyanları, MASAK raporu, HTS kayıtları, kolluk araştırma tutanağı ve toplanan deliller bir bütün halinde değerlendirildiğinde, sanıkların üzerlerine atılı suçu işledikleri anlaşılmaktadır.

-Bu nedenle, sanıklar hakkında 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 79/1, 43, 53 ve 63. maddeleri gereğince cezalandırılmalarına karar verilmesi gerekirken, beraat kararı verilmesi usul ve yasaya aykırı olmuştur. Kararın usul ve esas yönünden kanuna aykırı bulunduğundan, istinafen kaldırılması talep edilmektedir.

Söz konusu dava, 17 Şubat 2020 ve 17 Eylül 2020 tarihlerinde, Yeşilyurt Belediyesi’nin “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek” başlığı ile hazırladığı çevre projesi kapsamında 90 kişiye gri pasaport düzenlenerek Almanya’ya gönderilmesi ve bu kişilerin Türkiye’ye dönmemesi üzerine başlatılan “Göçmen Kaçakçılığı Soruşturması” kapsamında açılmıştı.

Yeşilyurt eski Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Karakuş, Bingöl-Servi eski Belediye Başkanı Ali Ayrancı ve olayın Almanya’daki bağlantısı olduğu iddia edilen Ersin Kilit hakkında “Göçmen Kaçakçılığı Yapma” suçlamasıyla 3 ile 8 yıl arasında hapis cezası talep ediliyordu.

Malatya 10. Asliye Ceza Mahkemesi, savcılığın mütalaasına aykırı olarak, sanıklar hakkında beraat kararı vermişti.

Related Posts

109 yaşındaki Hayriye teyzeye ‘Anneler Günü’ kutlaması

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, 3 çocuk ve 6 torun sahibi Hayriye Aybastı’yı (109) evinde ziyaret edip ‘Anneler Günü’nü kutlayarak, sohbet etti.

Motosiklet sürücüsünün tehlikeli yolculuğu kamerada

Muğla’da kasksız sürücünün plakasız motosikletinin önünü kaldırarak sürüş yaptığı anlar, cep telefonuyla görüntülendi.

Sakarya’daki fabrikada çıkan yangın söndürüldü

Sakarya’nın Karasu ilçesi Adatepe Mahallesi’nde fındık kırım fabrikasında çıkan, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle 2,5 saatte kontrol altına yangın, havadan görüntülendi.

Trump’tan Hindistan-Pakistan açıklaması: Onlarla gurur duyuyorum

ABD Başkanı Donald Trump bugün yaptığı bir açıklamada Pakistan ve Hindistan’ı ateşkes anlaşması üzerinden tebrik ederken, ABD’nin bu iki ülkeyle olan ticaretini artırması için çalışacağını ve “bin yıllık” Keşmir sorununun çözümü için iki ülkeyle …

Büyük açıklaması bu mu: Trump Filistin’i mi tanıyacak

ABD Başkanı Donald Trump’ın 13-16 Mayıs tarihlerinde gerçekleştireceği ve Suudi Arabistan, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri’ni kapsayan Ortadoğu turu öncesi spekülasyonların ardı arkası kesilmiyor.

Vatandaşlar Çalık Holding önüne toplandı

Tazminatını almaya gittiği Çalık Holding önünde darp edilen ve ardından hayatını kaybeden emekçi Erol Eğrek için Türkiye Komünist Partisi üyesi yurttaşlar ve siyasi partiler Çalık Holding binası önünde toplandı.