Google Pixel 9, ultrasonik parmak izi okuyucu ile gelebilir

Teknoloji devi Google, merakla beklenen yeni akıllı telefon serisi Pixel 9’u piyasaya sürmeye hazırlanırken, telefona dair bilgiler de birbiri ardına gelmeye devam ediyor: Son gelen sızıntılara göre, yeni nesil Google Pixel 9, taklit edilmesi imkansız, daha hızlı ve güvenilir bir ultrasonik parmak izi okuyucu ile kullanıcıların karşısında olacak.

Google Pixel 9, kirli ve yağlı ellere dost elini uzatacak

Pixel 6 serisinde kullanılan optik ekran altı parmak izi sensörünün yerini alacak olan bu yeni teknoloji, ıslak veya yağlı parmak izlerini okuma konusunda çok daha başarılı olacak. Bu değişimle birlikte, önceki optik okuyucuların karşılaştığı ışık seviyesi ve parmak kuruluğu gibi sorunlar da ortadan kalkmış olacak.

Parmak izi tarama teknolojisindeki bu gelişme, kullanıcı güvenliği ve kullanım kolaylığı açısından önemli bir adım olarak görülüyor. Eski yöntem olan optik tarayıcılar, parmağa karşı ışık yansıtarak desenleri ve çizgileri algılarken, kir veya lekelerin bu süreci olumsuz etkilemesi ve cihazın parmak izini okuyamaması söz konusu olabiliyordu.

Buna karşın, yeni nesil ultrasonik parmak izi okuyucu, kullanıcının parmağına ultrasonik darbeler göndererek çalışıyor ve bu sayede gece karanlığında bile daha iyi performans gösterebiliyor.

Güvenilir sızıntı kaynağı Kamila Wojciechowska’nın raporuna göre, Pixel 9 serisi, Samsung Galaxy S24 Ultra’da da kullanılan Qualcomm’un 3D Sonic Gen 2 (QFS4008) sensörünü kullanacak. Gelen dedikodulara göre, yeni ultrasonik parmak izi tarayıcısı, yaklaşan Fold 2 modeli hariç tüm Pixel 9 modellerinde yer alacak.

Peki sizler bu yeni nesil teknoloji ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx