Geçen yıla göre 180 kat arttı! Balıkçılar bayram ediyor, resmen patlama yaşanıyor

Benzeri Görülmemiş Deniz Sıcak Hava Dalgası, İngiltere’nin Güneybatısındaki Balıkçılığı Canlandırdı

İngiltere’nin güneybatısında, Mart ayı başından bu yana devam eden benzeri görülmemiş deniz sıcak hava dalgası, bölgedeki balıkçıları şaşırtacak bir av patlamasına neden oldu.

Gelen bilgilere göre, Doğu Cornwall ve Devon kıyılarında deniz sularının normalin 2–4 °C üzerine çıkması, ahtapot popülasyonunda belirgin bir artışa yol açtı. Brixham Balık Pazarı’nda günlük olarak onlarca ton ahtapot satılırken, bu durum balıkçılar arasında “beklenmedik bir fırsat” olarak değerlendiriliyor.

Brixham Trawler Agents Genel Müdürü Barry Young, perşembe günü pazardan tam 36 ton ahtapot geçtiğini ve geçen yıla kıyasla bu miktarın çok daha fazla olduğunu belirtti. Young, durumu “balıkçılar için maddi bir bonus” olarak nitelendirirken, hala bu durumdan en iyi şekilde faydalanmaya devam ettiklerini ifade etti.

İlk Kez Bu Kadar Yoğun Ahtapot Popülasyonu

49 yıllık bir balıkçılık geçmişine sahip Ian Perkes, kariyerinde ilk defa bu kadar yoğun ahtapot popülasyonuyla karşılaştığını söyledi. Avlanma kotası olmayan ahtapot, özellikle İspanya pazarında kilogramı 8 sterline kadar alıcı bulabiliyor. Perkes, “Salı günü getirilen 22 tonluk avın değeri yaklaşık 170.000 sterlin olacak. Bölgeden gelen balık ve deniz ürünlerinin büyük bir kısmı ihraç ediliyor.” şeklinde konuştu.

Normalde bölgede en çok pisi balığı, dil balığı ve sudak gibi demersal türler avlanırken, sıcak hava dalgasıyla birlikte ahtapot da “dip canlısı” kategorisine girdi ve yeni bir av alternatifi haline geldi. Deniz biyologları, bu tür deniz sıcak hava dalgalarının ekosistemde uzun vadeli etkilere neden olabileceğini araştırmaya devam ediyor.

Related Posts

Trump’tan FED’e ‘Faizi düşürün’ baskısı

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’a gönderdiği notta, faiz oranlarını düşürmesi gerektiğini, aksi takdirde ülkeye “bir servete mal olduğunu” belirtti. Açıklamayı, Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt düzenlediği basın toplantısında yaptı.

Bakanlıktan Iğdırlı kayısı üreticisinin isyanına inceleme

Ticaret Bakanlığı, sosyal medyada Iğdır’da bir kayısı üreticisinin, “Iğdır’da kayısının 1 lira, İstanbul’da 120 liraya satıldığını” iddia ettiği paylaşımların ardından inceleme başlattı.

Mustafa Sandal: Kilosu 20 Euro olan domates bulamadık

Şarkıcı Mustafa Sandal, “Almanya’da domatesin kilosu 20 Euro oldu” iddiasını marketleri gezerek yalanladı.

Taksici esnafı karıştı: Adaylığını açıklayan Dalcı, Eyüp Aksu’ya tepki gösterdi

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanlığına aday olan İsmet Dalcı, mevcut başkan Eyüp Aksu’yu sert sözlerle eleştirdi. Dalcı, Aksu’yu kötü yönetim değil, “ihanet” ile suçladı.

Yangına giden itfaiyecilere silahlı saldırı

ABD’nin Idaho eyaletinin Coeur d’Alene kentinde bulunan Canfield Dağı’ndaki tabiat parkında henüz belirlenemeyen nedenle çalı yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına müdahale eden itfaiye ekiplerine, kimliği …

CHP’nin dört eski Gençlik Kolları başkanından Kılıçdaroğlu’na çağrı: Gelin, siz de kayyım siyasetinin karşısında bizim yanımızda durun

“Hiçbir koşulda Cumhuriyet Halk Partisi’nin mahkemeler eliyle dizayn edilmesine sessiz kalmayın ve tüm gücünüzle partimizin, Genel Başkanımız Özgür Özel’in yanında olun”