DMM’den Kabine değişikliğiyle ilgili iddialara ilişkin açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı: “Erdoğan’ın ‘Son toplantımız olabilir’ İddiaları Yalanlandı”

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son Kabine Toplantısı’nda “Bazı arkadaşlarla son toplantımız olabilir” dediği yönündeki iddiaları yalanladı.

DMM tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son Kabine Toplantısı’nda “Bazı arkadaşlarla son toplantımız olabilir” dediği yönündeki iddiaların yer aldığı belirtildi.

Söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bu tür içerikler, kamuoyunu yanıltmaya yönelik açık bir dezenformasyon faaliyetidir. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın Kabine Toplantısı’nda bu yönde bir ifadesi kesinlikle olmamıştır. Söz konusu iddialar, herhangi bir somut bilgiye dayanmayan, spekülatif nitelikli ve manipülasyon amaçlı söylemlerdir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, anayasal yetkileri çerçevesinde kabineyle ilgili tasarruflarını gerekli gördüğü zamanda ve zeminde kullanabileceği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Böyle bir gelişme olması durumunda kamuoyu yalnızca resmi kanallar aracılığıyla bilgilendirilir. Aksi yönde oluşturulan içerikler, gazetecilik etiğinden uzak, yalnızca gündem oluşturmak ve etkileşim kazanmayı hedefleyen sorumsuz yayıncılık içerikleridir. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi olarak vatandaşlarımızı, yalnızca resmi kaynaklardan yapılan açıklamalara itibar etmeye ve doğruluğu teyit edilmemiş içeriklere karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz.” (AA)

Related Posts

Asrın Hukuk Bürosu açıkladı: ‘Öcalan, kardeşi ve vasisi ile görüştü’

Asrın Hukuk Bürosu’ndan yapılan açıklamada, PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve Avukatı Mazlum Dinç ile görüştüğü bildirildi.

Avrupa Parlementosu Üyesi’nden Özgür Özel’e destek: Türkiye’deki tüm demokratik güçlerin yanındayız

Avrupa Parlementosu Üyesi’nden Özgür Özel’e destek: Türkiye’deki tüm demokratik güçlerin yanındayız

Büyük Yok Oluş’un sır perdesi fosillerle aralandı: Gelecek hakkındaki tahminler korkuttu

Bundan yaklaşık 252 milyon yıl önce, dünya tarihinin en yıkıcı kitlesel yok oluşu yaşandı. Bilim adamları bu hadiseye “Büyük Yok Oluş” dediler. Bu olayda, gezegendeki yaşamın yaklaşık yüzde 90’ı sona erdi. Ancak bilim insanlarını uzun süredir …

Datça Devlet Hastanesi’nin Başhekimi görevden alındı

Muğla’daki Datça Devlet Hastanesinde bir hemşirenin intihar girişiminde bulunmasının ardından başlatılan idari soruşturma kapsamında, Başhekim Dr. Mesut Armağan Ada görevden alındı.

Muhittin Böcek: Bir ev için minnet edecek durumda değilim!

Tutuklanan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’in savcılık ifadesi ortaya çıktı.

DEM heyeti İmralı’ya gidiyor

DEM Parti heyeti bugün İmralı Adası’na gidiyor.