Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan süreç mesajı: İmralı her türlü desteği veriyor.

Erdoğan: “Terörsüz Türkiye” Sürecine İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden dönen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. yıl dönümü sebebiyle önemli açıklamalarda bulundu. “Terörsüz Türkiye” sürecine değinen Erdoğan, bölgede yaşanan gelişmelerin bu adımın doğruluğunu bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı.

Erdoğan, terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a atıfta bulunarak, “İmralı bu konuyla ilgili her türlü desteği verdi, veriyor. Bu çok önemli. YPG’nin duruşu her an değişebilir, bu da SDG için önem taşıyor.” şeklinde konuştu.

“Terörsüz Bir Gelecek İnşa Etmekte Kararlıyız”

Gazetecilerin “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, terörsüz bir Türkiye hedefine doğru ilerlemeyi sürdürdüklerini belirtti. “Hedefimize ulaşmak için ne yapacağımızı çok net biliyoruz. Silah bırakma süreci başladı ve gerekli takipler devam ediyor. Komisyon görüşmelerinin nihai aşamaya geldiğini de bildiğimiz kadarıyla ifade edebilirim.” dedi.

Erdoğan, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın tutumundan da bahsederek, “Ahmed esad’ı Suriye’de yalnız bırakmayacağız. Suriye’nin parçalanmasını istemiyoruz, yeniden toparlanmasını olumlu karşılıyoruz. Güneyimizi sağlama almak istiyoruz ve Suriyelilerin gönüllü geri dönüşlerini destekliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Sıcak hava etkili oldu: Cadde ve sokaklar boş kaldı

Sıcak havanın etkili olduğu Kırklareli’de cadde ve sokaklar boş kaldı.

Atatürk Köprüsü Restore Edildi

Muğla’nın Dalaman ilçesindeki tarihi Atatürk Köprüsü, restorasyon çalışmalarının ardından açıldı.

Mehmet Altan Öymen İçin TBMM’de Tören

Eski CHP Genel Başkanı Öymen için TBMM’de cenaze töreni yapıldı, yarın Zincirlikuyu’ya defnedilecek.

Beşiktaş’ın Avrupa Ligi’ndeki muhtemel rakibi belli oldu

UEFA Avrupa Ligi’nde 3. eleme turu kurası çekildi. Kurada, 2. eleme turunda mücadele edecek Beşiktaş’ın, Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk’i elemesi halinde muhtemel rakibi belli oldu. Beşiktaş, turu geçerse Rangers- Panathinaikos maçının mağlubu ile karşılaşacak. İlk maç 7 Ağustos’ta, rövanş maçı 14 Ağustos’ta oynanacak.

Uşak’taki orman yangını kontrol altında: 30 hektar alan zarar gördü

Uşak’ta otlukta çıkan ormana da sıçrayan yangın 19 saatte kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre 30 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Papa’dan İsrail’e barbar çıkışı

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo, İsrail saldırısı altındaki Gazze’de uluslararası insancıl hukuk kurallarına uyulması çağrısı yaptı. Papa, ayrım gözetmeden güç kullanımı ve halkın zorla yerinden edilmesini yasaklayan kurallara riayet edilmesi gerektiğini belirtti.