Bu lise yemek yapıyor ve para kazanıyor!

Meslek Lisesi, Günde 4 Bin 500 Kişiye Yemek Hazırlayarak 38 Milyon Lira Ciro Elde Etti

Bir meslek lisesi, bünyesindeki yiyecek hizmetleri bölümünde günde 4 bin 500 kişiye yemek sağlayarak 38 milyon lira ciro elde etti. Okul, ilçede taşımalı eğitim verilen okullarla Vezirköprü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aşevi’nin yemeklerini hazırlıyor.

Malzeme alımı, yemek üretimi, yemeklerin okullara ulaştırılması ve dağıtımı gibi tüm süreçleri kendi bünyesinde yürüten okulun mutfağında, öğretmenler ve usta öğreticiler ile 143 öğrenci görev alıyor.

2024 yılında 38 milyon liralık bir ciro elde edilen okulda, işler oldukça verimli geçiyor.

Hayvan Barınaklarına Destek

Okul Müdürü Mecit Bedük, yaptığı açıklamada öğrencilerin uygulamalı eğitim aldığını ve harçlıklarını çıkardıklarını belirtti.

Bedük, elde edilen cironun büyük bir kısmının masraflara gittiğini ve kalan kısmının hazineye aktarıldığını, maaş ödemeleri ve öğrencilere dağıtılan paylar ile ilgili detayları paylaştı.

Dağıtılan yemeklerde artık kalanları israf etmeyen okul, bunları toplayarak Vezirköprü Hayvan Barınağı’na bağışlıyor. Ayrıca okulun uygulama oteli, bölgeye konaklama hizmeti sunarak öğrencilere pratik imkanlar da sunuyor.

Related Posts

Aksa Enerji’den Gabon’a 145 MW’lık yeni enerji yatırımı

Türkiye’nin en büyük elektrik üreticisi Aksa Enerji, Gabon’a toplam 145 MW kurulu güçte Doğalgazlı Elektrik Santrali yatırımı yapıyor. Başkent Libreville ve Port Gentil şehrinde devreye alınacak santraller, ülkenin enerji arz güvenliğine ve ekonomik kalkınmasına uzun vadeli katkı sunmayı hedefliyor

ABD ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde beklentilerin üzerinde büyüdü

Verinin açıklamasının ardından ABD doları ve hazine tahvilleri yükseldi

Türkiye’den Kuru Domates İhracatına 95 Milyon Dolar

Türkiye, 2023’ün ilk 6 ayında 31 bin ton kuru domates ihraç ederek 95 milyon dolarlık gelir elde etti.

50 Yıldır Çaycılık Yapan Esnafın Yaz Mesaisi

Mardin’de 50 yıldır çaycılık yapan Servet Bilbay, sıcak havada da çay servis etmeye devam ediyor.

Ünlü ekonomist Gayrimenkul Sertifikası’ndaki büyük oyunu tek tek anlattı! Çok şaşıracaksınız…

AKP’nin ekonomi politikaları nedeniyle ev sahibi olmak dar gelirliler için artık bir hayal. İktidar bu kez çözümü Borsa İstanbul’da arıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ ve Emlak Konut işbirliğiyle “gayrimenkul sertifikası …

TİM açıkladı: İhracat talebi zayıfladı, pazar dayanıklılığı sınırlı arttı

TİM’in haziran ayı İhracat Pazar Monitörü’ne göre, ihracat talebi endeksi 99,8 ile uzun dönem ortalamasının altında kaldı. Küresel risklerin etkisiyle pazar dayanıklılığı ise 100,7 puana yükselerek sınırlı bir artış gösterdi.