Bolu’da Bağımlılık Farkındalığı İçin Test Etkinliği

Bolu Yeşilay Şubesi’nden Yoldan Geçen Vatandaşlara Bağımlılık Farkındalığı Testi

Bolu Yeşilay Şubesi, İzzet Baysal Caddesi üzerinde bir stant kurarak vatandaşlara bağımlılık farkındalığı testi uyguladı.

Stantta sigara, alkol, teknoloji ve kumar gibi çeşitli bağımlılık türleri hakkında detaylı sorular yöneltilerek vatandaşların bağımlılık risk düzeyleri belirlendi. Bu sayede vatandaşlar, hangi alanda hangi düzeyde bağımlılık riski taşıdıklarını öğrendiler. Ayrıca Yeşilay gönüllüleri tarafından dağıtılan bilgilendirici broşürlerle bağımlılık konusunda farkındalık oluşturulmaya çalışıldı. Bazı vatandaşlara ise bağımlılığı engelleyici öneriler sunularak Yeşilay Danışmanlık Merkezi hizmetleri tanıtıldı.

50 yılı aşkın süredir sigara içen bir vatandaş, “Bağımlılık gerçekten zor. Ben 5 yıl önce sigarayı bıraktım, çok zor oldu” şeklinde konuştu.

Etkinlik boyunca birçok vatandaş stantı ziyaret ederken, organizasyonun amacı olan “farkındalık oluşturma” hedefine yönelik çalışmalar sürdürüldü. Yeşilay yetkilileri, benzer etkinliklerin farklı bölgelerde de devam edeceğini belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ENES ÖZKAN – Yerel

Related Posts

Kavurucu sıcaklarda buzla serinlemek isteyenler dikkat: Yarar sağlayalım derken zarar verebilirsiniz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde yüksek sıcaklıklara karşı uyarırken uzmanlar sıcak çarpmaları ve özellikle sıcaklarda çalışanlar olmak üzere vatandaşların serinlemek için buz kullanmasıyla ilgili bilgi verdi.

Uzmanlar uyardı: Yaz sıcaklarında kalbinizi koruyun

Acıbadem Kayseri Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Karakaş, “Yaz günlerinde özellikle kalp sağlığı açısından dikkat etmemiz gereken durumlar var. Özellikle aşırı sıcaklar vücudun dengesini etkiler” diyerek, özellikle kalp ve tansiyon hastalarının daha dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Kupada görünmeyen tehlike! Çatlaklardan mikrop sızıyor, kahve keyfi zehir olmasın

Porselen veya seramik ürünlerde gözle görülür çatlaklar fark ettiğinizde, bu eşyaları gıda ile temas ettirmekten kaçınmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Çatlak kupalar, tabaklar ya da kaseler, nostaljik değerleri nedeniyle evlerimizde sıklıkla kullanılmaya devam ediyor. Ancak bu tür ürünlerin gıdalarla teması çok riskli. İşte detaylar.

İzmir’de hava kirliliği felaket boyutunda: Her nefeste 5 kat fazla zehir!

İzmir’de Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) belirlediği sınırların çok üzerinde hava kirliliği tespit edildi.

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü: Genç yaşta uyuşturucu ölümlerinde ilk 5’teyiz!

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü: Genç yaşta uyuşturucu ölümlerinde ilk 5’teyiz!

Kamu hastanesinde yolsuzluk soruşturması: 6 gözaltı!

“Yasa dışı faaliyetlerle mücadelemizi tavizsiz sürdüreceğiz”