BM’den Türkiye’ye çağrı: Derhal serbest bırakılmalılar

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, Türkiye’de son günlerde yaşanan gözaltılar ve protestolara yönelik müdahalelerle ilgili endişelerini dile getirdi. BM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasıyla başlayan süreçte en az 92 kişinin gözaltına alındığı vurgulandı.

Açıklamada, “Bu gözaltılar ülke çapında protestoları tetiklemiş ve bazı şehirlerde hukuka aykırı genel yasaklarla karşılanmıştır. Gösteriler sırasında aralarında dokuz medya çalışanının da bulunduğu binden fazla kişi gözaltına alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.

BM, Türkiye’de gözaltına alınanların serbest bırakılması çağrısında bulunarak, “Haklarını meşru bir şekilde kullanan herkes derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılmalıdır. Suçlamalarla karşı karşıya kalanlara onurlu bir şekilde muamele edilmeli ve adil yargılanma hakları sağlanmalıdır” dedi.

Ayrıca, yetkililere ifade ve toplanma özgürlüğünün güvence altına alınması ve protestoculara karşı yasadışı güç kullanımına ilişkin iddiaların kapsamlı bir şekilde soruşturulması çağrısı yapıldı.

Related Posts

Yeryüzü Doktorları gönüllüleri Tanzanya’da sağlık hizmeti verecek

Yeryüzü Doktorları Derneği, gönüllü sağlık ekibiyle gittiği Tanzanya’da, kadın hastalıkları ve doğum ile göz hastalıkları alanlarında muayene ve ameliyatlar gerçekleştirecek.

Belçika’da aşırı sıcaklar için 35 derecelik uyarı yapılmıştı: Brüksel bugün 40 dereceyi gördü

Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (RMI), 1-3 Temmuz tarihlerinde ülke genelinde 35 dereceyi aşacak sıcaklıkların tehlikeli seviyelere ulaşabileceğini bildirerek, “turuncu alarm” verdi. Brüksel’de hava sıcaklığının 40 dereceye kadar çıktığı görüldü.

Sosyal medyada parladı, tarlada krize döndü!

Matcha artık sadece bir çay değil; kültürel bir ikon, görsel bir şov ve küresel bir trend. Ancak Japon üreticiler artan taleple başa çıkmakta zorlanıyor. Kıtlık kapıda, fiyatlar yükseliyor, üreticiler baskı altında.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyon… CHP’den ilk üst düzey tepki: ‘Kirli senaryolara boyun eğmeyeceğiz!’

İzmir Cumhuriyet Savcılığı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlattığı soruşturma kapsamında sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da aralarında bulunduğu 120 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut’tan sert tepki geldi.

Trump’tan FED’e ‘Faizi düşürün’ baskısı

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’a gönderdiği notta, faiz oranlarını düşürmesi gerektiğini, aksi takdirde ülkeye “bir servete mal olduğunu” belirtti. Açıklamayı, Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt düzenlediği basın toplantısında yaptı.

Bakanlıktan Iğdırlı kayısı üreticisinin isyanına inceleme

Ticaret Bakanlığı, sosyal medyada Iğdır’da bir kayısı üreticisinin, “Iğdır’da kayısının 1 lira, İstanbul’da 120 liraya satıldığını” iddia ettiği paylaşımların ardından inceleme başlattı.