Ata’nın Ankara’ya gelişinin 105’inci yılı kutlandı

Ankara’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Gelişinin 105. Yılı Kutlandı

ANKARA (İGFA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümüne özel etkinlikler düzenledi.

105. yıl kutlamaları kapsamında organize edilen fotoğraf sergisi ve film gösteriminin yanı sıra, Dikmen Keklikpınarı’ndaki kutlama etkinlikleri ve seğmenler kortej yürüyüşü büyük ilgi gördü. ABB Hizmet Binası da Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla süslendi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkentin bayramı olan 27 Aralık etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’de düzenlenen törene katıldı.

Atatürk Fotoğrafları Sergisi Büyük Beğeni Topladı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 105. yıl dönümüne ithafen düzenlenen “Atatürk Fotoğrafları Sergisi” Ankara Kent Konseyi Sergi Salonu’nda ziyaretçilerle buluştu.

Sergide, eski Ankara’ya dair nostaljik fotoğrafların yanı sıra Atatürk’ün Ankara ve Cumhuriyet ile özdeşleşen fotoğrafları da sergilendi. Ayrıca; I. TBMM Binası, Güvenpark, Gençlik Parkı, Gazi Çiftliği, Ulus, Cebeci, Hamamönü gibi önemli meydan ve alanların kentteki tarihsel evrimine dair bilgiler de paylaşıldı.

Related Posts

Emre Belözoğlu’ndan maç sonu tepki: “Eski futbolcularımız ayıp ediyor”

Antalyaspor Teknik Direktörü  Emre Belözoğlu, Trabzonspor maçı sonrasında konuştu.

Bu kez korkutan deprem uyarısı Ankara için geldi

Balıkesir Sındırgı’da meydana gelen son depremin ardından gözler fay hatlarına çevrilirken uzman isim Hüseyin Alan, 11 Ağustos’ta Ankara’da meydana gelen depremi anımsatarak 6 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeline sahip fay geçtiğini ifade etti.

Gazze’de son 24 saatte 8 kişi daha açlıktan hayatını kaybetti

Gazze’de 7 Ekim 2023’ten beri açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 115’i çocuk olmak üzere 289’a çıktı

Kızını evlendiren Saadettin Saran hüngür hüngür ağladı

Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Saadettin Saran’ın kızı Lal Saran, Tolga İrdem ile evlendi. Çiftin düğün töreni Assos’taki aile evinde yapılırken, kızını evlendiren Saadettin Saran duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarını tutamadı.

Mimar Sinan’ın eserine büyük ihanet! Süleymaniye’ye ihanet

Kanuni Sultan Süleyman döneminden geriye kalan en görkemli yapılardan Süleymaniye Camii, son günlerde tarih hırsızlarının hedefinde. Vandallar, Mimar Sinan’ın eseri olan caminin mozaiklerini kırıp çalarken, camide güvenlik önlemi alınmaması tepkilere neden oldu.

Brown, Fenerbahçe’deki 2. golünü attı

Fenerbahçe’nin İngiliz futbolcusu Archie Brown, Kocaelispor karşısında attığı golle bu sezon Fenerbahçe formasıyla 2. kez gol sevinci yaşadı.