Antibiyotik Kullanımında Dikkat: Hastanelik Olmayın

Antibiyotik Kullanırken Dikkat Edilmeli, Hastanelik Olmayın

KONYA – Son zamanlarda ani hava değişiklikleri nedeniyle özellikle viral kökenli solunum yolu enfeksiyonlarıyla hastanelere yoğun başvurular yaşanıyor. Uzmanlar, antibiyotik kullanmadan önce mutlaka bir hekime danışılması gerektiğini vurgulayarak iyileşmek isterken hastanelik olma riskine dikkat çekiyor.

Hava değişimlerinin hızlı bir şekilde gerçekleşmesi, ani sıcaklık artışları ve düşüşleri sağlığı olumsuz etkiliyor. Solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı hastane başvurularında artış görülüyor. Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Raşit Özer, solunum yolu hastalıklarının soğuk havalarda artış gösterdiğini belirterek acil servislere başvuruların önemli bir kısmını oluşturduğunu ifade etti.

“Antibiyotik Kullanımı İçin Hekime Danışın”

Dr. Öğr. Üyesi Özer şunları söyledi: “Bu hastalıkların ana sebebi viral enfeksiyonlardır. Şu anda en fazla başvurulan hastalıkların viral kökenli olduğunu görüyoruz. Ancak toplumda yaygın bir yanlış kanı var. Hekime başvurduğunuzda ‘Antibiyotik yazmayacak mı, antibiyotik kullanmayacak mıyım?’ gibi endişeler dile getiriliyor. Bu konuda dikkat etmemiz gereken husus şudur: Antibiyotikler sadece bakterileri yok eder. Özellikle kış aylarında viral enfeksiyonlara daha sık maruz kaldığımızı belirtmiştim. Antibiyotik kullanımı sırasında yararlı bakterilerimizi de öldürmemiz gerekmektedir. Bu durum vücudumuzda direncin azalmasına neden olabilir ve birkaç günlük basit bir enfeksiyon, antibiyotik kullanımı sonrasında hastanede yatmamıza bile sebep olabilir. Bu nedenle antibiyotik kullanımında hekim önerisine dikkat etmek önemlidir.”

Dr. Öğr. Üyesi Özer, hastalıkla baş etmenin yolları hakkında şunları kaydetti: “Beslenme büyük önem taşır, özellikle taze meyveler ve yeterli miktarda vitamin alımı sağlamak gereklidir. Dengeli spor yapmak, sağlıklı ve düzenli beslenmek ile birlikte hekimin önerdiği ilaçları kullanarak vücudumuzu enfeksiyonlara karşı güçlendirebiliriz.”

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / İBRAHİM YETKİN – Sağlık

Related Posts

Cilt kanseri vakalarında korkutan artış: Nasıl korunuruz?

Hem Türkiye’de hem de dünyada cilt kanseri vakalarında artış görüldüğüne dikkat çeken Uzm. Dr. Yusuf Kelleci, cilt kanserinden korunmak için yapılması gerekenleri anlattı. Kelleci, “Güneşin zararlı etkilerine bağlı cilt hasarlarının yüzde 90’ı, korunma önlemleriyle engellenebilmektedir” dedi.

Uzmanından ağız gargarası için uyarı: ‘Seçerken üç kez düşünün’

Diş Hekimi ve Ağız, Diş, Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, özellikle alkol ve asit bazlı ağız gargaralarının tat alma duyusunun kaybından diş minesinde erozyona, ağız mukozasında ülser oluşumuna kadar birçok risk içerdiğini belirterek, “Ağız gargarası seçerken üç kez düşünün” dedi.

Evde Doğum Yapmak Mantıklı mı ?

Evde doğum yapmak mantık lı mı ? Uzmanlar , plansız ev doğumları önermediklerini belirterek, doğumun hastane ortamında gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı. 

‘Yetişkinlerde gıda alerjisi tedavi edilebilir’

Yeni yayınlanan bir bilimsel çalışma yetişkinlerde gıda alerjilerinin tedavi edilebileceğini öne sürdü. Direnci yükseltmek için gıdalar yoluyla düşükten yükseğe doğru çıkan miktarlarda alerjeni tüketmek yoluyla tedaviyi amaçlayan çalışma şimdiden umut vaat ediyor.

Yenidoğan Çetesi Davasında Başhemşire Savunma Yaptı

Yenidoğan Çetesi davasında Medilife Hastanesi Başhemşiresi savunma yaptı “Hastane yönetimi bizden hasta bulmamızı istiyordu” “Başhemşire olmama rağmen hastanenin yenidoğan ünitesine müdahale edemiyorum çünkü orası bir işletmeye bağlı ve o şekilde …

Gizli Kalp Problemleri Ani Ölümlere Yol Açabiliyor

Gizli kalp problemleri ölüme neden olabilir Kalbinizi tanıyarak spor yapın BURSA – Halı sahalarda artan ölümlerin ardında gizli kalp problemleri bulunabileceğine dikkat çeken Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Kardiyoloji …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir