Antalya’da NATO güvenlik zirvesi düzenlenecek

Kuzey Atlantik Antlaşması Teşkilatı Toplantısı 2025 Antalya’da Düzenlenecek

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın liderliğinde, 14-15 Mayıs 2025 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecek olan Kuzey Atlantik Antlaşması Teşkilatı (NATO) Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’na (NATO iFMM) ev sahipliği yapılacak.

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarına göre, 32 NATO üyesi müttefikin katılacağı toplantı, 24-25 Haziran 2025 tarihlerinde Lahey’de düzenlenecek “NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi”nin ön hazırlıklarına odaklanacak.

Kaynaklar, Antalya’daki toplantıya NATO Dışişleri Bakanları, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ve üst düzey NATO yetkililerinin katılmasının beklendiğini belirtti.

Toplantının ana gündem maddeleri arasında, Avrupa’nın güvenliği ve Transatlantik’in güvenliğine katkılar yer alacak.

Bakan Fidan’ın toplantıda yapacağı konuşmalarda, NATO’nun güçlü, etkin ve caydırıcı rolünün korunması, İttifak dayanışmasının pekiştirilmesi, savunma harcamalarının artırılması gibi konular ele alınacak.

  • Türkiye’nin Avrupa-Atlantik güvenliğine katkıları ve savunma alanındaki taahhütleri vurgulanacak.
  • Müttefikler arasındaki savunma sanayii iş birliği ve ticaretinin önemi vurgulanacak.
  • Rusya-Ukrayna savaşı, İttifak’a mücavir bölgeler ve terörizm konuları da görüşülecek.

Ayrıca, Bakan Fidan’ın mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor. Bu toplantı, Avrupa-Atlantik güvenliğinin geleceği açısından kritik bir öneme sahip olacak.

Related Posts

Hastalığın ilk belirtisi kahkahayla geldi: Artık yürüyemiyor

Çektiği videoda hastalığının sessiz belirtisi ortaya çıktı. Şimdi tekerlekli sandalye ile hayatına devam ediyor.

Avrupalı liderler, ateşkes talebiyle Ukrayna’da

Almanya, Fransa, İngiltere ve Polonya liderleri Rusya’ya, Ukrayna’da ateşkes ve müzakere masası çağrısı yapmak için Kiev’i ziyaret ediyor.

Rusya’da ‘Zafer Günü’: Onlarca ülkenin askerleri caddeleri, uçaklar ise göğü kapladı

Rusya, Nazi Almanyası’na karşı zaferin 80. yılını Kızıl Meydan’daki görkemli askeri geçit töreniyle kutladı. Putin ve Şi Cinping birlikte töreni izledi, Ukrayna savaşı ise kutlamalara gölge düşürdü. İlk kez dronlar ve nükleer füzeler de geçit yaptı.

Son Dakika… PKK’nin fesih kongresi: DEM Parti’den 8 maddelik açıklama

Son dakika haberi… Terör örgütü PKK’nin 12. Kongresi’ni 5-7 Mayıs tarihleri arasında topladığını açıklamasının ardından DEM Parti’den 8 maddelik bir açıklama geldi.

AKP’li belediyenin 539 milyonluk araç ihalesi tartışması büyüyor: Soruşturma derinleşiyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Akın, AKP’li Elazığ Belediyesi’nin 3 yıllık olan ve 539 milyonluk araç kiralama ihalesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akın, Elazığ Belediyesi’nin 82 adet temizlik aracını mevzuata aykırı ve fahiş bedellerle kiralamasıyla ilgili olarak, belgeleriyle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve kamuoyunu kanıtlarla bilgilendirdiklerini belirtti.

İsrail’in saldırıları bitmiyor! Gazze’de can kaybı yükseldi

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’nde düzenlediği saldırılar nedeniyle can kaybı 52 bin 787’ye, yaralı sayısı 119 bin 349’a yükseldi. İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırıları aralıksız devam ederken, sivil can kaybı artıyor. Filistin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir