AKP’den İsrail’in İran’a saldırısıyla ilgili ilk açıklama: En güçlü şekilde kınıyoruz; tüm dünya ortak somut tedbirler almalı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: “İsrail’in İran Saldırısı Kınıyoruz”

T24 Haber Merkezi

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail’in İran’a yönelik başlattığı saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu hukuksuz saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz. İsrail saldırısının hiçbir meşruiyeti ve gerekçesi olamaz. Bu barbarca bir saldırganlıktır” dedi. Çelik, “İsrail saldırganlığı tüm dünya için tehdittir. Buna karşı tüm dünya ortak somut tedbirler almalıdır” ifadelerini kullandı.

İsrail’den İran’a “Yükselen Aslan” Saldırısı

İsrail, bugün sabah saatlerinde İran’ın nükleer tesislerine karşı “önleyici, kesin ve birleşik bir saldırı” başlattı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, saldırının “Yükselen Aslan” olarak adlandırıldığını ve “günlerce devam edeceğini” belirterek, İran tehdidini bertaraf etmeyi amaçladığını dile getirdi. Saldırıda İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, İran Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami, nükleer bilim adamları Feridun Abbasi ve Muhammad Mehdi Tehrançi‘nin öldürüldüğü bildirildi. ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Washington’ın saldırılara dahil olmadığını belirterek, “Biz İran’a yönelik saldırılarda yer almıyoruz ve önceliğimiz bölgedeki Amerikan güçlerini korumaktır,” dedi. İran Dinî Lideri Ali Hamaney ise, “Siyonist rejim bu cinayetle kendisi için acı bir akıbet hazırlamıştır ve bununla mutlaka yüzleşecektir” açıklamasında bulundu.

AKP: İsrail’in Saldırısını Kınıyoruz

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail’in İran’a yönelik saldırısını “en güçlü şekilde” kınadıklarını belirterek, “ABD ile İran arasındaki müzakereler devam ederken İsrail’in bu saldırıyı gerçekleştirmesi, İsrail’in diplomatik çabalara düşmanca yaklaştığını bir kez daha gösterdi. İsrail saldırganlığı tüm dünya için tehdittir. Buna karşı tüm dünya ortak somut tedbirler almalıdır” dedi.

Çelik, şunları söyledi:

“İsrail İran’a saldırarak tüm bölgeyi ateşe atan vahşi ve barbar saldırılarına bir yenisini ekledi. Bu hukuksuz saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz.

İsrail saldırısının hiçbir meşruiyeti ve gerekçesi olamaz. Bu barbarca bir saldırganlıktır.

Cumhurbaşkanımızın Netanyahu hükümetinin soykırımcı eylemlerinin sonuçları konusundaki uyarılarına tüm dünya dikkat kesilmelidir.

Gazze konusunda İsrail’in soykırımcı faaliyetlerine karşı uluslararası baskı artmışken, İsrail bir kez daha gözleri soykırımcı eylemlerinden uzaklaştırmak için yeni bir saldırı başlattı.

ABD ile İran arasındaki müzakereler devam ederken İsrail’in bu saldırıyı gerçekleştirmesi, İsrail’in diplomatik çabalara düşmanca yaklaştığını bir kez daha gösterdi.

İsrail saldırganlığı tüm dünya için tehdittir. Buna karşı tüm dünya ortak somut tedbirler almalıdır.”

Related Posts

Ank-Ar Araştırma: İmamoğlu, Erdoğan’ın 15 puan üzerinde oy alıyor

Ank-Ar Araştırma: İmamoğlu, Erdoğan’ın 15 puan üzerinde oy alıyor

Trump bakır ithalatına yüzde 50 tarife uygulanacağını açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, 1 Ağustos’tan itibaren bakır ithalatına yüzde 50 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı.

Kütahya’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Kütahya’da ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

Aydın’da iş yerine kurşun yağdıran şüpheli tutuklandı

Aydın’da bir iş yerine silahla ateş açan şüpheli tutuklandı.

Bakan Ersoy duyurdu: Turizm başkenti Ankara oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Ankara’nın 2026 yılı için ‘Türk Dünyası Turizm Başkenti’ seçildiğini duyurdu. Bakan Ersoy, bu kararın Türk Devletleri Teşkilatı Turizm Bakanları 10. Toplantısı’nda alındığını belirtti.

CHP’den Bayrampaşa Belediyesi’ndeki istifalar hakkında açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu

CHP’den Bayrampaşa Belediyesi’ndeki istifalar hakkında açıklama: Suç duyurusunda bulunuldu