‘Adalet Yürüyüşü’ne saldırı planında cezalar açıklandı

Kayseri Ağır Ceza Mahkemesi’nde İlginç Gelişmeler

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık K.K, tutuksuz yargılanan E.K. ve avukatları hazır bulundu. Diğer sanıklar ise duruşmaya katılmadı.

Duruşma savcısı, O.K. ile E.E’nin “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs” ve “silahlı terör örgütüne üye olmak”, F.Ö’nün ise etkin pişmanlık kapsamında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından cezalandırılmasını, diğer sanıkların ise beraatini talep etti.

Sanıklar K.K. ve E.K, suçlamaları reddederek beraatlerini talep etti. Mahkeme heyeti, O.K’ye “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 14 yıl 7 ay 15 gün, E.E’ye “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından toplam 21 yıl 9 ay hapis cezası verdi. F.Ö’ye ise etkin pişmanlıktan yararlandırılarak 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Ayrıca, K.K. ve E.K. ile duruşmaya katılmayan 13 sanık beraat etti.

Geçmişe Dönüş

Kayseri’den kiraladığı minibüsü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüşe katılanları hedef alan saldırı planı yaptığı belirlenen O.K, yakalanmıştı. Soruşturma sonucunda, 26 zanlı gözaltına alınmış, firari M.K. hariç diğer sanıklar hakkında dava açılmıştı.

O.K’nin de aralarında bulunduğu 5 sanık hakkında “Anayasa’yı ihlal” ve “tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs”, diğer sanıklar hakkında ise “terör örgütüne üye olmak” suçlamalarıyla dava açılmıştı.

Geçmişte verilen kararlar sonucunda, davaların bir kısmı hüküm giyerken, bazıları beraat etmişti. Ancak, Yargıtay’ın kararı bozmasıyla dava yeniden yerel mahkemeye gönderilmişti.

Related Posts

Erdoğan imzaladı, 4 üniversitede 14 fakülte ve enstitü kapatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla 4 üniversitede 14 fakülte ve enstitü kapatıldı. Karar Resmi Gazete’de de yayımlandı.

Ahmet Türk’ten dikkat çeken kayyum çıkışı

Yerine kayyum atanarak görevinden uzaklaştırılan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Terörsüz Türkiye sürecinden sonra görevine iade edilip edilmeyeceği sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi

Tunç Soyer’in tutukluluğuna itiraz

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tutukluluğuna itiraz edildi.

Ank-Ar Araştırma: İmamoğlu, Erdoğan’ın 15 puan üzerinde oy alıyor

Ank-Ar Araştırma: İmamoğlu, Erdoğan’ın 15 puan üzerinde oy alıyor

Trump bakır ithalatına yüzde 50 tarife uygulanacağını açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, 1 Ağustos’tan itibaren bakır ithalatına yüzde 50 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı.

Kütahya’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Kütahya’da ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.