İzmir’de hava kirliliği felaket boyutunda: Her nefeste 5 kat fazla zehir!

İzmir’de Hava Kirliliği Alarm Veriyor! Acil Eylem Planı Şart

Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Kılınç, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) belirlediği sınırların çok üzerinde hava kirliliği tespit edilen İzmir’de, kirleticilere yönelik acil eylem planı yapılması gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Kılınç, DSÖ verilerine göre, günlük metreküpte 25 mikrogramdan fazla olmaması gereken PM 2,5 partikül maddesinin İzmir’de ocak ayından bu yana her gün 4-5 kat daha yüksek ölçüldüğünü belirtti.

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Kılınç, Balçova Emekli Astsubaylar Dernek Lokali’nde gerçekleştirilen Bilim Kafe etkinliğinde tıp fakültesi son sınıf öğrencileri ile bir araya geldi. Prof. Dr. Kılınç, yaptığı konuşmada hava kirliliğinin ciddiyetine dikkat çekerek, “İzmir, DSÖ’nün belirlediği sınırların 4-5 kat üzerinde hava kirliliğine sahip. Tüm ilçelerde benzer durum var, güvenli bir alan yok. Bireysel önlemler yeterli değil, kirleticilere karşı kapsamlı bir eylem planı geliştirilmeli. Endüstriyel gazlar, orman yangınları ve kirletici toz üreten sanayi tesisleri kontrol altına alınmalı” şeklinde konuştu.

Acil Durum Çağrısı: Hava Kirliliği İzmir’i Tehdit Ediyor!

İzmir’de hava kirliliğinin artmasıyla birlikte önlem alınması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Oğuz Kılınç, DSÖ normlarının aşılmasıyla ilgili endişelerini paylaştı. PM 2,5 partikül maddesinin yüksek seviyelerde ölçüldüğü İzmir’de, acil eylem planı oluşturulması gerektiğini belirten Prof. Dr. Kılınç, halkın sağlığının korunması için alınacak tedbirlerin önemine dikkat çekti.

Bilim ve Toplum Buluşması: İzmir’de Sağlık Tehlikesi!

Üniversitelerde yapılan bilimsel çalışmaların halkla buluşturulmasının önemine değinen Prof. Dr. Kılınç, Balçova’da öğrencilerle gerçekleştirdiği etkileşimli toplantıda sigara kullanımı ve hava kirliliği konularına değindi. Hava kirliliğinin sessiz bir katil olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Kılınç, katılımcılara sigaranın sağlığa olan zararlarını anlatarak bilinçlenmelerini sağladı.

Related Posts

Kupada görünmeyen tehlike! Çatlaklardan mikrop sızıyor, kahve keyfi zehir olmasın

Porselen veya seramik ürünlerde gözle görülür çatlaklar fark ettiğinizde, bu eşyaları gıda ile temas ettirmekten kaçınmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Çatlak kupalar, tabaklar ya da kaseler, nostaljik değerleri nedeniyle evlerimizde sıklıkla kullanılmaya devam ediyor. Ancak bu tür ürünlerin gıdalarla teması çok riskli. İşte detaylar.

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü: Genç yaşta uyuşturucu ölümlerinde ilk 5’teyiz!

26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü: Genç yaşta uyuşturucu ölümlerinde ilk 5’teyiz!

Kamu hastanesinde yolsuzluk soruşturması: 6 gözaltı!

“Yasa dışı faaliyetlerle mücadelemizi tavizsiz sürdüreceğiz”

Yaz tatilinde masum gibi görünen tehlikeler: Çocuklarınızı koruyun!

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, yaz aylarında artan sağlık risklerine karşı aileleri uyardı. Tatil sürecinde çocukları güneş çarpmasından enfeksiyonlara kadar birçok tehlikeden korumanın yollarını anlattı.

İzmir’den Cinsel İstismarla Mücadele Seferberliği

​İzmir Yaşam Boyu Destek Akademisi gerçekleştirdiği BANA DOKUNMA Projesi ile çocuklara karşı uygulanan cinsel istismar suçlarına karşı savaş açtı.

Baş dönmesi artık kâbusunuz olmasın: İşte uzmanların önerdiği teknik

Odyoloji Uzmanı Dr. Nedim Uğur Kaya, Benign Paroksismal Pozisyonel Vertigo (BPPV) tedavisinde egzersiz temelli manevraların çoğu zaman cerrahiye gerek kalmadan etkili sonuçlar sağladığını belirtti. Vertigo belirtileri yaşıyorsanız erken tanı ile yaşam kalitenizi koruyabilirsiniz.