Hasat 15 gün gecikmeli başladı: Tarlada 80 lira, markette 130 lira

Menemen Çileği, Lezzeti ve Raf Ömrüyle Pazarda İlgi Görüyor

İzmir’in önemli tarım üretim merkezlerinden Menemen ilçesinde bulunan Emiralem Mahallesi’nde yetiştirilen çilek, lezzeti ve uzun raf ömrüyle iç pazarda yoğun talep görüyor.

Burada Sweet Charlie, Rubygem, Camarosa, Fortuna ve Monterey gibi çilek çeşitlerinin yanı sıra açık tarım alanlarında yetiştirilen çilekler, bölgenin iklimi ve toprağıyla öne çıkıyor. Bu çeşitler, kendine özgü yetiştirme teknikleriyle lezzet kazanıyor.

Emiralem Mahallesi’nde yoğun olarak üretilen çilek, bölgedeki birçok üretici için geçim kaynağı olma özelliği taşıyor. Taze tüketiminin yanı sıra çilek, reçel, marmelat ve kuru gıda olarak da tercih ediliyor.

Kapalı ve açık tarım alanlarında yetiştirilen Emiralem çileğinde hasat genellikle Nisan ayının başında başlarken, bu yıl mart ve nisan aylarındaki düşük hava sıcaklığı nedeniyle hasat 15 gün gecikmeli başladı.

Sabahın erken saatlerinde başlayan hasatta toplanan çilekler, sebze ve meyve haline gönderilerek tüketiciyle buluşuyor.

İzmir, Türkiye’nin Önemli Çilek Üretim Merkezlerinden Birisi

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Menemen’de bulunan Emiralem Mahallesi’nin İzmir’in çilek talebinin önemli bir bölümünü karşıladığını belirtti. Şahin, mahallenin geçmişten gelen çilek üretim geleneğine vurgu yaparak, bölgelerinin iklimi ve toprağının en iyi çileği üretmeye uygun olduğunu ifade etti.

Şahin, Emiralem Mahallesi ve çevresinde yılda 1613 dekarlık alanda 6.452 ton çilek üretildiğini ve dekara 4 ton ürün alındığını açıkladı.

Hasat 15 Gün Gecikmeli Başladı

Hasadın güzel geçtiğini belirten Şahin, bu yılki gecikmenin iklim koşullarından kaynaklandığını belirtti. Toprak yapısının çilekte büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Şahin, bu durumun çileğin tat ve aromasını diğer bölgelerden farklı kıldığını söyledi.

Çilek üreticisi Sercan Çevik ise 17 dönüm arazide çeşitli çilek türlerinin yetiştiriciliğini yaptığını belirterek, mahallenin meşhur çilekleriyle gurur duyduğunu ve hasadın 15 gün gecikmeli başlamasına rağmen verimden memnun olduklarını dile getirdi.

Çevik, çileğin tarladan 75-80 lira arasında satıldığını ve fiyatın tatmin edici olduğunu ifade etti. Marketlerde ise çileğin fiyatının şu anda 100 ile 180 lira arasında değiştiği belirtildi.

Related Posts

Liste değişti: Tarım Bakanlığı sahte markaları ifşa etti!

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesini güncelledi. Yeni listede peynirden zeytinyağına kadar birçok üründe taklit ve tağşiş tespit edildi.

Bakanlık ifşa etti… İstanbul’da bu restorana dikkat: Lahmacunda ‘kalp’ tespit edildi!

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ‘taklit ve tağşiş’ listesi güncellendi. İstanbul’da bir restoranda satılan lahmacunun içinde ‘kalp’ tespit edildi.

VakıfBankta yönetim kurulu üyeleri açıklandı: Cumhurbaşkanı danışmanı Vedat Demiröz de seçilenler arasında…

VakıfBankta yönetim kurulu görev dağılımı belli oldu. Yönetim kurulu başkanlığı görevinde Mustafa Saydam’ın olmaya devam edeceği açıklandı.

Bakan Yumaklı: Hububat üretiminde yüzde 13’lük artış bekliyoruz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Hububat alanlarında ÇKS kayıtlarına göre; bir önceki yıla göre 2,7 milyon dekar artış ve tüm tarım alanlarında 4 milyon dekar artış tahmin ediyoruz. 3 yıllık açıkladığımız üretim planlaması sonunda ise hububat üretiminde yüzde 13’lük artış bekliyoruz” dedi.

Bu hafta en çok hangi yatırım aracı kazandırdı? Dolar, Euro, altın…

Bu haftanın en çok kazandıran yatırım araçları belli oldu. Dolar, Euro, altın ve Borsa İstanbul’da işlem gören hisse senetlerinde haftalık bazda ortalama artış açıklandı. İşte bu hafta en çok getiri sağlayan yatırım araçları…

İstanbul’daki evler için kritik çağrı: Birleşin ve güçlendirin

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkan Yardımcısı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Özlem İmren, güçlendirmenin yama değil, binanın sıfır bina performansına ulaşması için yapılan müdahaleler olduğunu belirterek, konutlarda da güçlendirme çalışmalarının yaygınlaştırılması çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir