Kaza Davasında Bilirkişi Raporu!

Eyüpsultan’da UTV Sürücüsüne Çarpıp Kaçan Sanığın Davasında Bilirkişi Raporu Hazırlandı

Eyüpsultan’da yaşanan ve yol kenarındaki UTV sürücüsü Muhammed Gürcan Koçak’a çarpıp kaçmakla suçlanan sanık Mahmut Yücedağ’ın davasında adli trafik bilirkişi raporu hazırlandı. Rapora göre, kazada asli kusurlu olan sanık yüksek oranda kusurlu bulundu, Kazadan hayatını kaybeden Koçak ise çok düşük oranda tali kusurlu bulundu.

Olayın tarihi 22 Şubat 2025’te gerçekleşmiş ve 6 gün sonrasında yakalanan sanık Yücedağ’ın yargılanmasına başlandı. Bilirkişi raporunda, Yücedağ’ın şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymaması sebebiyle kazanın meydana geldiği belirtildi. Kazada hayatını kaybeden Koçak ise çarpmanın olduğu yerde bulunması nedeniyle az derecede kusurlu görüldü. Rapora göre, Yücedağ birinci derecede yüksek oranda asli kusurlu iken, Koçak ikinci derecede düşük oranda tali kusurlu bulundu.

İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi yarın saat 13.30’da konuya ilişkin yargılamayı sürdürecek. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Koçak’ın aracının arızalanmasının ardından emniyet şeridine park ettiği ve burada Yücedağ’ın aracıyla çarpıştığı ve kaçtığı belirtildi.

Şüpheli Yücedağ’ın ifadesinde, karlı yol şartları nedeniyle domuz sürüsüne çarptığını düşündüğü ve olay yerinden ayrıldığını söylediği kaydedildi. Yücedağ’ın kaza günü yola yeniden dönmediği ve 6 gün sonra yakalandığı belirtildi. Şüphelinin hız, görüş ve trafik kurallarına uymadığı da iddianamede yer aldı.

İddianamede şüpheli Yücedağ’a 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapis cezası talep edildi. – İSTANBUL

Related Posts

Ahmet Türk’ten dikkat çeken kayyum çıkışı

Yerine kayyum atanarak görevinden uzaklaştırılan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, Terörsüz Türkiye sürecinden sonra görevine iade edilip edilmeyeceği sorusuna dikkat çeken bir yanıt verdi

Tunç Soyer’in tutukluluğuna itiraz

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tutukluluğuna itiraz edildi.

Ank-Ar Araştırma: İmamoğlu, Erdoğan’ın 15 puan üzerinde oy alıyor

Ank-Ar Araştırma: İmamoğlu, Erdoğan’ın 15 puan üzerinde oy alıyor

Trump bakır ithalatına yüzde 50 tarife uygulanacağını açıkladı

ABD Başkanı Donald Trump, 1 Ağustos’tan itibaren bakır ithalatına yüzde 50 gümrük vergisi uygulanacağını açıkladı.

Kütahya’da orman yangını: Havadan ve karadan müdahale sürüyor

Kütahya’da ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

Aydın’da iş yerine kurşun yağdıran şüpheli tutuklandı

Aydın’da bir iş yerine silahla ateş açan şüpheli tutuklandı.