Libya’dan Manisa’ya duygusal ziyaret!

MANİSA’YA DUYGUSAL ZİYARET: LİBYA’DAN MANİSA’YA ÖZEL ZİYARET

2023 Eylül’ünde Libya’da yaşanan Daniel fırtınası ve iki barajın çökmesi sonucu Derne kenti büyük bir felakete sahne oldu. Kent yerle bir olurken binlerce kişi hayatını kaybetti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Gürhan İnal, İçişleri Bakanlığı’ndan gelen acil çağrı üzerine, 10 kişilik ekibiyle birlikte askeri gemilerle Libya’ya doğru yola çıktı. İnal, doğduğu topraklardaki felaket sonrası hemen harekete geçerek kurtarma çalışmalarına liderlik etti.

Babasının işçi olarak çalıştığı yıllarda Derne’de doğan İnal, yıllar sonra bu sefer bir kurtarma ekibinin başında aynı şehirde yaşanan felakette çalıştı. Libya’ya vardığında, tsunami ve deprem sonucu oluşmuş gibi görünen felaketin yıkımını gördü. Manisa İtfaiyesi ekibi, 36 gün boyunca yoğun bir şekilde çalışarak, kurtarma operasyonlarına katıldı.

LİBYALI HEYETTEN MANİSA İTFAYESİ’NE ZİYARET

İki yılın ardından Doğu Libya Ulusal Güvenlik Otoritesi yetkilileri, itfaiye ve kurtarma araçları hakkında görüşmek üzere İzmir’deki bir firmaya geldi. Manisa İtfaiyesi’nin Derne’deki kurtarma çalışmalarını öğrenen Libya heyeti, Manisa İtfaiyesi’ni ziyaret etmek istedi.

Libya heyeti, Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nı ziyaret ederek, Daire Başkanı Gürhan İnal ve ekibiyle Derne’de yaptıkları kurtarma çalışmaları hakkında konuştular. Libya heyeti, iş birlikleri ve deneyim paylaşımı konularında da görüş alışverişinde bulundu.

FELAKETİ YAŞAYAN İNAL ANLATTI

Gürhan İnal, felaketin yaşandığı Eylül 2023’te aldıkları acil çağrı üzerine hızla hazırlanarak Libya’ya ulaştıklarını belirtti. Felaket bölgesine vardıklarında karşılaştıkları manzaranın çok şiddetli bir tsunami ve depremi andırdığını ifade etti. İnal, zorlu şartlar altında insanları kurtarmak için ellerinden geleni yaptıklarını ve Türk ekiplerinin diğer ülkelerden önce olay yerine ulaştığını söyledi.

DOĞDUĞU YERLERİ KURTARMAK İÇİN GİTTİ

Libya Derne doğumlu olduğunu belirten İnal, babasının da yıllar önce Libya’ya işçi olarak gittiğini ve Derne’de doğduğunu dile getirdi. İnal, felaket bölgesinde doğduğu mahalleyi tanıdıkça duygusal anlar yaşadığını ve yaşanan tesadüfleri şaşkınlıkla karşıladığını aktardı.

“KAHRAMANLARIMIZI TEŞEKKÜRLE ANIYORUZ”

Tümgeneral Tarek Elwahdi, Manisa İtfaiyesi’nin Derne’de gösterdiği fedakarca çalışma için teşekkür ederek, Türk kurtarma ekiplerinin deneyimlerinden faydalanmak istediklerini vurguladı. Elwahdi, Türk ekiplerinin gösterdiği mücadeleyi takdir ettiklerini ve iş birliklerinin artarak devam etmesini temenni ettiklerini aktardı.

Ziyaretin aracılığını üstlenen Volkan İtfaiye Afrika Kıtası Satış Yöneticisi Bekir Coşgun ise Manisalı bir iş insanına ait firmanın uzun yıllardır üretim yaptığını ve ihracat gerçekleştirdiğini belirterek, iş birliği sağlayan taraflar arasında bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Related Posts

Modi’den Pakistan’a Uyarı: BrahMos Füzeleri Hazır

Hindistan Başbakanı Modi, Pakistan’a karşı BrahMos füzelerinin teröristleri yok edeceğini duyurdu.

Devlet Bahçeli: Suyu bulandırmaya, kuşkuları tırmandırmaya yer yok

MHP lideri Devlet Bahçeli, Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin kurulacak komisyonun çalışma usullerinin doğal mecrasında netleşeceğini belirterek, “Bu konuda suyu bulandırmaya, kuşkuları tırmandırmaya yer ve gerek yoktur.” dedi. Bahçeli, “Milliyeti meçhul sözde milliyetçiler, Terörsüz Türkiye hedefini yıkma ve yıpratma amacında birleşmişlerdir.” ifadelerini kullandı.

Kenevir Eken Şüpheli Gözaltında

Samsun’un Terme ilçesinde ormanlık alana kenevir eken M.C. gözaltına alındı, 84 kök ele geçirildi.

Bursa’da El Bombası Operasyonu: 4 Tutuklama

Bursa’da durdurulan araçta el bombası bulunarak planlanan saldırı deşifre edildi, 4 kişi tutuklandı.

Bakanlık açıkladı: Başkanın hesabına bilgisi dışında girilmeye çalışıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Emlak Genel Müdürlüğü Genel Satış Daire Başkanı’nın e-Devlet hesabına bilgisi dışında giriş yapıldığının tespit edildiğini ve kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

Beşiktaş, St. Patrick’s maçı hazırlıklarını sürdürdü

Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda St. Patrick’s ile oynayacağı maçın hazırlıklarına bir günlük iznin ardından bu sabah BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde yaptığı antrenmanla devam etti.