Zihinsel engelli çocuğu istismar eden şahıs hakkında karar!

İstanbul Esenler’de Mayıs ayında meydana gelen olayda, bir tekstil mağazasında işe başlayan zihinsel engelli Y.G.A. (17) patronu Ali Kara tarafından istismar edildiğini belirterek şikayetçi olmuştu.

Olaya ilişkin yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede Kara’nın ‘cinsel istismar’ ve ‘tehdit’ suçlarından 35 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. Kara hakkında davanın 3. duruşmasında karar açıklandı.

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Ali Kara, mağdurun annesi S.D ve taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada son sözü sorulan sanık Ali Kara “Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Üzerime atılan iftiraları kabul etmiyorum, beraatımı ve tahliyemi istiyorum” dedi.

24 YIL HAPİS CEZASI

Mahkeme sanığın son sözünün ardından kararını açıkladı. Kararda Ali Kara’nın ‘tehdit’ suçundan cezalandırılması istense de bu suçun, nitelikli cinsel istismar suçunun unsuru olduğu değerlendirildiğinden sanık hakkında bir karar verilmesine yer olmadığına hükmedildi.

Sanık Kara’nın ‘hizmet ilişkisinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle çocuğun cinsel istismarı’ suçundan önce 24 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmedildi. Takdiri indirim uygulayan mahkeme, cezanın 20 yıla düşürülmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Related Posts

Yeryüzü Doktorları gönüllüleri Tanzanya’da sağlık hizmeti verecek

Yeryüzü Doktorları Derneği, gönüllü sağlık ekibiyle gittiği Tanzanya’da, kadın hastalıkları ve doğum ile göz hastalıkları alanlarında muayene ve ameliyatlar gerçekleştirecek.

Belçika’da aşırı sıcaklar için 35 derecelik uyarı yapılmıştı: Brüksel bugün 40 dereceyi gördü

Belçika Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (RMI), 1-3 Temmuz tarihlerinde ülke genelinde 35 dereceyi aşacak sıcaklıkların tehlikeli seviyelere ulaşabileceğini bildirerek, “turuncu alarm” verdi. Brüksel’de hava sıcaklığının 40 dereceye kadar çıktığı görüldü.

Sosyal medyada parladı, tarlada krize döndü!

Matcha artık sadece bir çay değil; kültürel bir ikon, görsel bir şov ve küresel bir trend. Ancak Japon üreticiler artan taleple başa çıkmakta zorlanıyor. Kıtlık kapıda, fiyatlar yükseliyor, üreticiler baskı altında.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyon… CHP’den ilk üst düzey tepki: ‘Kirli senaryolara boyun eğmeyeceğiz!’

İzmir Cumhuriyet Savcılığı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik başlattığı soruşturma kapsamında sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da aralarında bulunduğu 120 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut’tan sert tepki geldi.

Trump’tan FED’e ‘Faizi düşürün’ baskısı

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’a gönderdiği notta, faiz oranlarını düşürmesi gerektiğini, aksi takdirde ülkeye “bir servete mal olduğunu” belirtti. Açıklamayı, Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt düzenlediği basın toplantısında yaptı.

Bakanlıktan Iğdırlı kayısı üreticisinin isyanına inceleme

Ticaret Bakanlığı, sosyal medyada Iğdır’da bir kayısı üreticisinin, “Iğdır’da kayısının 1 lira, İstanbul’da 120 liraya satıldığını” iddia ettiği paylaşımların ardından inceleme başlattı.