Azerbaycan Hava Yolları, Rusya’nın 3 kentine daha uçuşları durdurdu

Bakü-Grozni Seferini Yapan Uçağın Düşmesi Hava Yolları Uçuşlarını Etkiledi

Azerbaycan Hava Yolları’nın (AZAL) 25 Aralık’ta Kazakistan’da düşen Bakü-Grozni seferini yapan yolcu uçağı sonrasında, Rusya’nın yedi kentine uçuşlarını durdurduğu açıklandı. Şirket, Saratov, Nijni Novgorod ve Vladikavkaz kentlerine uçuşları geçici olarak askıya aldı.

Kaza sonrası yapılan açıklamada, Kazakistan’ın Aktau kenti yakınlarında gerçekleşen kazanın sebep ve sonuçlarının detaylı incelenmesi gerektiği belirtildi. Bu nedenle, uçuş güvenliği için Saratov, Nijni Novgorod ve Vladikavkaz kentlerine uçuşlar yapılmayacak.

AZAL’ın Açıklamaları

AZAL’a ait Embraer 190 tipi uçağın kaza yapmasıyla ilgili yapılan ilk soruşturmalar, dış müdahalenin olabileceğine işaret etti. 25 Aralık’ta Aktau yakınlarında düşen uçakta hayatını kaybedenlerin sayısı 38 olarak açıklanırken, 29 kişi ise kurtulmayı başardı. Şirket yetkilileri, uçağın Rus hava savunma sistemi saldırısına maruz kaldığı iddialarını doğruladı.

27 Aralık’ta yapılan açıklamada, kaza ile ilgili elde edilen ilk bulguların dış müdahale olduğunu gösterdiği belirtildi. Soruşturma devam ederken, uçuşlar nihai sonuca kadar belirli kentlere askıya alınmış durumda.

(Kaynak: ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Bir ilde daha denize girmek yasaklandı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM), Marmara Bölgesi için ‘kuvvetli rüzgar’ uyarısında bulunmasın ardından Tekirdağ’ın denizlere kıyısı bulunan ilçelerinde bugün denize girmek yasaklandı.

Trump’tan Gazze çağrısı: Anlaşın, rehineleri alın

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik şiddetli saldırıları devam ediyor. Her gün çok sayıda Filisitinli’nin hayatını kaybettiği saldırılarda İsrail, insani yardımlara ulaşmak isteyen insanları da açıkça öldürüyor. ABD Başkanı Donald Trump, Gazze için …

Otomobil Üretimi 1 Milyonu Aştı

Otomobil üretimi 1 milyonu aşarken, TÜİK’in raporunda buzdolabı, hazır beton, kombi, güneş pili ve paneli üretim oranları da yer aldı. 

Son dakika… Rusya yeniden İstanbul’a işaret etti: Görüşmeler için hazırız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Rusya, İstanbul’da yeni tur görüşmeleri için hazır” açıklaması yaptı.

CHP heyeti ile Kılıçdaroğlu’nun görüşmesine ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı: ‘Parti bölünür, iktidar hedefi ortadan kalkar, siyaseti bırakırım’

CHP’de iç tartışmaların büyümemesi için yapılan uzlaşı çağrıları sonuçsuz kaldı. Yavaş, Seçer ve Özkoç’un, Kılıçdaroğlu’na “bölünmeye yol açmayalım” mesajı verdiği görüşmede, “ortak açıklama” ve “akşam yemeği” önerileri de gündeme geldi. Ancak Kılıçdaroğlu, “Şimdi konuşulacak bir şey yok” diyerek süreci mahkeme sonrasına bıraktı.

Son Dakika… CHP’den flaş 30 Haziran hamlesi!

Son Dakika Haberi… CHP’de 38. Olağan Kurultayın iptali istemli davanın görüleceği 30 Haziran’da 81 il başkanı Ankara’da CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelecek.