Yenil yıl öncesi 81 ilde “Çengel” operasyonları; yüzbinlerce litre sahte alkol ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan Sahte Alkol Operasyonlarıyla İlgili Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde gerçekleştirilen “ÇENGEL-14” ve “ÇENGEL-15” operasyonlarının detaylarını paylaştı. Jandarma ve Emniyet ekiplerinin işbirliğiyle 81 ilde sahte alkol üretimi ve satışıyla ilgili geniş kapsamlı operasyonlar düzenlendi.

Operasyon Detayları:

  • 136 bin 904 litre sahte alkol ve etil alkol ele geçirildi.
  • 279 şüpheli hakkında işlem yapıldı.
  • 21 yasa dışı sahte alkol imalathanesi deşifre edildi.

ÇENGEL-14: Jandarma Operasyonu

  • 77 bin 495 litre sahte alkol ve etil alkol, 4 bin 679 adet sahte bandrol ele geçirildi.
  • 9 yasa dışı imalathane ortaya çıkarıldı.
  • 73 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

ÇENGEL-15: Emniyet Operasyonu

  • 44 bin 796 litre etil alkol, 14 bin 613 litre sahte alkol, 10 bin 391 adet sahte bandrol, 5 bin 347 adet alkol aroması, çok sayıda boş şişe ve etiket ele geçirildi.
  • 12 yasa dışı imalathane tespit edildi.
  • 206 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.

Operasyonlar sonucunda yaklaşık 74 milyon TL’lik vergi kaybının önüne geçildi. Bakan Yerlikaya, sahte alkol üreticilerine karşı toplumun duyarlı olmasının önemine vurgu yaparak, şüpheli durumların yetkililere bildirilmesini istedi. Aynı zamanda, operasyonlarda görev alan jandarma ve polis ekiplerini tebrik etti.

Sorgu: Bir kız çocuğu neden babasını öldürmek ister?

Related Posts

Nagehan Alçı’dan Özgür Özel’e eleştiri: ‘Ateşle oynuyor’ dedi, yaşananların nedenine değinmedi

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci yazar Nagehan Alçı, CHP’li belediyeleri hedef alan operasyonlar karşısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i eleştirdi. Özel’in üslubunu “fevkalade sert ve yanlış” bulduğunu belirten Alçı, “yeniden normalleşme” sürecine girilmesini istedi.

Hakkında Akın Gürlek soruşturması açılan Özgür Özel: Ne söylediysem altına imza atıyorum, hak etmediğimiz görüntüleri bize yaşatanı bin pişman ederim!

Hakkında Akın Gürlek soruşturması açılan Özgür Özel: Ne söylediysem altına imza atıyorum, hak etmediğimiz görüntüleri bize yaşatanı bin pişman ederim!

Kayseri’de acı olay: Satın aldığı kurbanlıkla evine dönerken can verdi

Kayseri’de satın aldığı kurbanlık küçükbaşın da içinde bulunduğu otomobiliyle sulama kanalına uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti.

Ukrayna İHA’ları, Türk Havayolları’nı tedirgin etti: Uçakların rotaları değişti

Ukrayna savaşının Moskova hava sahasında yarattığı belirsizlik, Türk Hava Yolları’nı yeni rota arayışına yöneltti. Şirket, bazı uçuşlarını St. Petersburg’daki Pulkovo Havalimanı’na kaydırmak için Rus yetkililerle görüşüyor.

Ukrayna Başsavcılığı açıkladı; ülkede savaş nedeniyle 631 çocuğun öldü, 1975’ten fazla çocuk yaralandı

Ukrayna Başsavcılığı açıkladı; ülkede savaş nedeniyle 631 çocuğun öldü, 1975’ten fazla çocuk yaralandı

Trump: ABD cephaneliklerini rekor bir hızla dolduruyor

ABD lideri Trump, ülkenin hiçbir zaman orduyu kullanmak zorunda kalmayacağı umudunu dile getirdi.